1 USD
1.83027 BGN
Петрол
Bitcoin
$64,726.2

Без досадни задачи в компаниите: Как българската Dreamix използва потенциала на изкуствения интелект (ВИДЕО)

Без досадни задачи в компаниите: Как българската Dreamix използва потенциала на изкуствения интелект (ВИДЕО)

Технологията не може да бъде заплаха за нас, категоричен е един от съоснователите на Dreamix Христо Томов

Миналата година Мъск основа компания, наречена xAI, посветена на по-нататъшното разширяване на мощта на технологията.

Предприемачът е сигурен, че рискът от изкуствен интелект си заслужава, дори ако има минимален шанс технологията да се обърне срещу хората.

Снимка: Getty Images

Говорейки на семинара „Големият дебат за ИИ“ по време на четиридневната среща на върха Abundance Summit по-рано този месец, Мъск преизчисли предишната си оценка на риска за технологията, като каза: „Мисля, че има някакъв шанс тя да сложи край на човечеството“.

И въпреки че той не споменава как е изчислил потенциалният риск за нас, успява да ни провокира с въпроси за бъдещето. Изкуственият интелект, разбира се, няма да доведе до нашия край, но със сигурност ще промени начинът, по който живеем и работим. Сферата на ИИ се развива с бързи темпове и технологията се превръща в много ценен инструмент за индустриите, включително и за IT сектора.

В българската компания Dreamix, за която ви разказваме в поредицата ни „Корпоративни истории“, имат специална инициатива, която AI Advantage, с която се опитват да внедрят бързо последните постижения на изкуствения интелект в работата и да го прилагат максимално.

Снимка: Dreamix, личен архив

„Това, което прави ИИ, е да улеснява процесите в компанията“, казва един от съоснователите на Dreamix Христо Томов.

Темата се е превърнала и в личен фокус за него през последните години. Христо води направлението за изкуствен интелект в компанията и по никакъв начин не допуска, че технологията е заплаха за бъдещето ни.

Снимка: Dreamix, личен архив

„Това е по-скоро възможност за фундаментални промени за бизнесите. ИИ ще премахне досадните и тромави задачи, което ще доведе до повече креативност и комуникация вътре в компаниите“, казва предприемачът.

Снимка: Dreamix, личен архив

Той вярва дори, че ИИ ще подобри производителността и ще подобри връзката с клиенти. Затова и Dreamix предлага нов подход, решения и услуги, продиктувани от новите тенденции.

За тях разказваме повече във втората част на поредицата ни „Корпоративни истории“.

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерии