1 USD
1.88677 BGN
Петрол
83.9 $/барел
Bitcoin
$16,856.0

Компании в САЩ таксуват служителите за обучението на работа, ако напуснат

ESG

Историята отразява тази на десетки хора и работници в здравеопазването, транспорта, търговията на дребно и други индустрии

Когато салон за красота в щата Вашингтон таксува Симран Бал с 1900 долара за обучение, след като напуска, тя е шокирана.

Историята на Бал отразява тази на десетки хора и работници в здравеопазването, транспорта, търговията на дребно и други индустрии, които наскоро се оплакаха на американските регулатори, че някои компании ги таксуват с големи суми пари за обучението им по време на работа, когато напуснат.

Близо 10% от американските работници, анкетирани през 2020 г., са били засегнати от споразумение за изплащане на обучение, каза Cornell Survey Research Institute, цитирани от Reuters.

Практиката, която критиците наричат ​​Training Payyment Agreement Provisions или TRAPs, привлича вниманието на американските регулатори и законодатели.

На щатско ниво главните прокурори като Кийт Елисън от щата Минесота оценяват колко разпространена е практиката.

Елисън казва, че би бил склонен да се противопостави на исканията за възстановяване на разходите, ако работодател иска сумата за обучение за сертификат като търговска шофьорска книжка, която е широко призната за ценна.

Снимка: iStock

Бюрото за финансова защита на потребителите започна да преразглежда практиката, докато Министерството на правосъдието и Федералната търговска комисия получиха оплаквания за това.

„Работодателите търсят начини да спрат работниците си да напускат, без да повишават заплатите или да подобряват условията на труд“, каза Харис.

Повече за TRAPs

TRAPs съществуват в малка степен от края на 80-те години на миналия век предимно на високоплатени позиции, където работниците са получили ценно обучение. 

Според проучване 589 от анкетирани 1698 медицински сестри са били задължени да преминат програми за обучение, а 326 от тях са били задължени да платят на работодателите, ако напуснат преди определен срок.

Много медицински сестри казват, че не са били информирани за изискването за изплащане на обучението преди да започнат работа и че инструкциите по време на обученията просто преповтарят, това което са научили в училище. 

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерия

С 8 "квартала" на борда: Най-големият круизен кораб излиза в открити води през 2024 г.

Coldplay
+19

Галерии