1 USD
1.88514 BGN
Петрол
83.63 $/барел
Bitcoin
$16,548.9

Microsoft се обяви срещу следенето на "щракванията на мишката" от служителите

Свят
 

Има нарастващ дебат относно наблюдението на служителите

Няколко човека от висшия мениджмънт на Microsoft казват, че е „погрешно“ хората на високи позиции да шпионират служителите си според това дали щракат на мишката или натискат клавишите на клавиатурите си.
Главният изпълнителен директор на Microsoft Сатя Надела казва, че дистанционната работа е предизвикала „параноя за производителността“ сред мениджърите, което води до опити за шпиониране на служителите.
„Шефовете смятат, че служителите им не са продуктивни, докато служителите смятат, че са продуктивни и в много случаи дори се чувстват "бърнаутнали“, каза Надела в интервю за Bloomberg.
Изданието съобщава, че Microsoft е провела корпоративно проучване, което е анкетирало 20 000 души в 11 държави относно производителността по време на ерата на отдалечената и хибридна работа. Проучването установява, че 85% от мениджърите са загрижени, че служителите им не са продуктивни, а 87% от служителите казват, че работят ефективно - разрив между между мнението на работници и мениджъри, който Microsoft се стреми да коригира.
Надела каза, че по-добрите инструменти за комуникация могат да помогнат за преодолеят неразбирателството.
Но вицепрезидентът на Microsoft Джаред Спатаро каза, че се притеснява, че ръководителите се обръщат повече към наблюдението на работниците.
„Има нарастващ дебат относно наблюдението на служителите и ние имаме наистина силна позиция – просто смятаме, че това е грешно“, каза Спатаро пред Bloomberg.
Миналия месец The New York Times съобщи, че компаниите все повече се обръщат към мерки за наблюдение на служителите на фона на офис работата, която се фокусира върху хибридния начин. Публикацията описва многобройни методи, които компаниите са използвали за измерване на производителността на работниците, от проследяване на щракванията на мишката и натискането на клавиши до произволни снимки, за да се уверят, че служителите са пред компютрите си.
Въпреки че Надела казва, че мениджърите трябва да се противопоставят на страховете за производителността, Microsoft не се отказа от усилията си да върне служителите обратно в офиса, въпреки че се сблъска с няколко неуспеха.
По-рано тази година компанията въведе политика, според която служителите трябва да са в офиса поне 50% от времето през седмицата.
През юни компанията каза, че „нормалното връщане към офиса може да не се случи тази година“. Wall Street Journal по-рано съобщи, че служители са отказали повишения, за да могат да ряботят от вкъщи. 

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерия

С 8 "квартала" на борда: Най-големият круизен кораб излиза в открити води през 2024 г.

Coldplay
+19

Галерии