1 USD
1.81684 BGN
Петрол
Bitcoin
$67,746.4

Свалили 2 стюардеси от полет с играчи на "Доджърс", защото не са "руси и слаби"

ESG

Те търсят обезщетения за предполагаемата дискриминация

Две стюардеси от United Airlines твърдят в съдебно дело, че чартърен полет с играчи на бейзболния отбор „Доджърс“ им е отказал работа, защото бейзболистите са предпочели жени, които са „бели, млади, слаби“.

„United Airlines не толерира дискриминация от какъвто и да е вид“, казаха от компанията пред Ройтерс в изявление. „Вярваме, че този иск е неоснователен и възнамеряваме да се защитим“.

Стюардесите твърдят, че не отговарят на „определения външен вид“, предпочитан от играчите, и авиокомпанията им отказва полета въз основа на раса и други физически пристрастия. Доун Тод, е на 50, с авроамерикански произход, а Дарби Кезада на 44, е от смесен мексикански, афроамерикански и еврейски произход.

В делото си, заведено в сряда до Върховния съд на окръг Лос Анджелис, дуото подчертава опита си от над 15 години в авиокомпанията. Те търсят обезщетения за предполагаемата дискриминация. United Airlines уреди предишен случай, в който се твърди, че авиокомпанията е набирала персонал на полетите с „млади, бели, жени, които са предимно руси и синеоки“.

Двете жени казват, че за разлика от тях „белите“ жени не се явяват на интервю за работата.

Те също така твърдят, че след техните интервюта и влизане в програмата, дуото е получило по-малко назначения в полетите на „Доджърс“ и в крайна сметка е било понижено а Кезада дори е била отстранена "без никакво оправдание".

Междувременно Тод е изправена пред унизително отношение от други служители и мениджъри, които я наричали „камериерка в самолета“.

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерии