1 USD
1.81684 BGN
Петрол
Bitcoin
$67,746.4

"Слънчева енергия за всички": Джо Байдън дава 7 млрд. долара субсидии (ВИДЕО)

"Слънчева енергия за всички": Джо Байдън дава 7 млрд. долара субсидии (ВИДЕО)

Програмата ще спести повече от 350 млн. долара разходи за електроенергия годишно или около 400 долара на домакинство

В Деня на Земята президентът на САЩ Джо Байдън ще обяви безвъзмездни субсидии за 7 млрд. долара по програмата на Агенцията за опазване на околната среда „Слънчева енергия за всички“ (Solar for All), съобщават от Белият дом, цитиран от „Ройтерс“.

Програмата има за цел да осигури жилищна слънчева енергия на повече от 900 000 домакинства във всеки американски щат, като се фокусира върху общностите с ниски доходи и онези, които се намират в неравностойно положение.

Очакванията са програмата да спести повече от 350 млн. долара разходи за електроенергия годишно или около 400 долара на домакинство. Също така ще доведе до намаляване на над 30 милиона метрични тона въглеродно замърсяване през следващите 25 години.

Соларното финансиране за 7 млрд. долара беше включено в закона на Байдън относно изменението на климата, известен като „Закон за намаляване на инфлацията“. Проектите за соларна енергия, финансирани по програмата, трябва да създадат близо 200 000 работни места.

Снимка: Reuters

Получателите на безвъзмездна помощ включват 60 държавни и местни агенции и организации с нестопанска цел с програми, които да помогнат на жителите в бедните общности да преминат към слънчева енергия и да спестят от сметките си за електроенергия.

Победителите в конкурса включват няколко организации с планове да осигурят слънчева енергия на местните американски домакинства в редица щати, включително Аляска, Аризона, Ню Мексико и Колорадо. 

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерии