1 USD
1.80012 BGN
Петрол
86.66 $/барел
Bitcoin
$23,466.0

Кание Уест отпадна от списъка на милиардерите на Forbes

Дизайнерът, който смени името си на Йе, беше класиран под номер 1513 в списъка

Общото състояние на американския рапър спадна с почти три четвърти, когато корпорациите започнаха да се разграничават от неговата марка Yeezy заради последните му антисемитски изказвания.

Кание Уест изпадна от списъка на най-богатите милиардери в света, съставен от Forbes, след като Adidas прекъсна връзките си с него заради антисемитски коментари, които рапърът направи в социалните медии, съобщава Sky News.

Дизайнерът, който смени името си на Йе и беше класиран под номер 1513 в списъка на богатите на Forbes по-рано тази година, имаше многогодишен договор за създаване на своята марка маратонки Yeezy за немската компания за спортно облекло Adidas.

Във вторник обаче Adidas обяви, че ще прекрати производството на продуктите с марката Yeezy и ще спре всички плащания към него и неговите компании с „незабавен ефект“ поради „неприемлива, омразна и опасна“ реч на омразата, разпространена от Йе. Adidas преразгледa партньорството си с бранда на рапъра дни след като той показа дизайн на тениска "White Lives Matter" на Седмицата на модата в Париж.

А музеят Мадам Тюсо стана поредната организация, която се дистанцира от рапъра, премахвайки восъчната му фигура на звездата от публичното пространство.

Доходоносният договор на Уест с Adidas възлиза на 1,5 млрд. долара от общото му състояние, според Forbes.

„След като този договор го няма, Йе вече не е милиардер“, пише американското бизнес списание.

Forbes изчислява, че текущото нетно състояние на Уест е около 400 млн. долара, което е спад от 2 млрд. долара.

„Загубата на Adidas беше последният пирон в ковчега на нетната стойност на Йе“, каза Forbes.

Какво общо има Spotify

Spotify също открито критикува Уест, но на този етап платформата за стрийминг на музика няма да предприеме действия срещу него.

Главният изпълнителен директор на компанията Даниел Ек каза, че забележките му са "просто ужасни коментари", които биха оправдали премахването на Уест от Spotify за нарушаване на политиките му срещу омразата, ако бяха казани в подкаст или запис.

Тъй като коментарите бяха направени в социалните медии, Spotify ще премахне музиката на рапъра само ако неговият лейбъл го поиска, казаха от компанията.

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерия

Google разкри колко вода използва за охлаждане на центровете си за данни

Coldplay
+9

Галерии