1 USD
1.81482 BGN
Петрол
Bitcoin
$44,436.8

Adidas преразглежда сделката с бранда на Кание Уест

Блясък

Кание е беше критикуван, след като представи колекция, включваща тениски със слогана "White Lives Matter"

Adidas преразглежда партньорството си с бранда на рапъра Кание Уест Yeezy дни след като той показа дизайн на тениска "White Lives Matter" на Седмицата на модата в Париж.

Компанията не засегна темата за спора, но каза, че "успешните партньорства се коренят във взаимно уважение и споделени ценности".

Рапърът и моден дизайнер отговори в Instagram, твърдейки, че фирмата е "откраднала" неговите дизайни.

Тази публикация вече е изтрита.

Снимка: iStock

Adidas каза пред BBC, че са взели решение да преразгледат партньорството си след „многократни усилия за частно разрешаване на ситуацията“.

Говорител на германската компания за спортно облекло каза, че „партньорството на Adidas с Yeezy е едно от най-успешните сътрудничества в историята на индустрията“.

Снимка: Getty Images

В публикацията си в Instagram Уест използва силна ругатня, добавяйки „АЗ СЪМ ADIDAS“.

По-рано тази седмица той беше критикуван, след като представи колекция на Седмицата на модата в Париж, включваща тениски със слогана "White Lives Matter".

Фразата Black Lives Matter, която представлява противопоставяне на расизма и полицейската бруталност, беше широко използвана, след като Джордж Флойд, невъоръжен чернокож мъж, беше убит от полицай в Минеаполис през лятото на 2020 г.

Габриела Карефа-Джонсън от Vogue, която е главен моден редактор списанието, беше сред онези, които критикуваха Уест за тениските, наричайки този ход "изключително безотговорен".

В отговор Уест отговори, като нападна Карефа-Джонсън и публикува снимки, на които тя се подиграва с външния си вид пред своите 17,9 млн. последователи.

Снимка: iStock

В изявление Vogue каза, че „подкрепя Габриела Карефа-Джонсън“.

„Тя беше лично набелязана и тормозена. Това е неприемливо. Сега, повече от всякога, гласове като нейния са необходими.“

В центъра на сътрудничеството са популярна гама маратонки, известни като Yeezy, които струват стотици долари, като новите версии често се разпродават за минути.

Снимка: Getty Images

През юни Кание Уест обвини Adidas, че са направили обувка, която прилича на отличителния дизайн на Yeezy, но не е била част от сделката им.

Съобщението от Adidas идва по-малко от месец, след като адвокатите на West изпратиха писмо до модната верига Gap, за да съобщят, че той повече няма да работи с фирмата.

Снимка: Getty Images

Той обвини компанията, че не е спазила условията на сделката, включително като не е отворила самостоятелни магазини за неговия моден лейбъл Yeezy.

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерии