1 USD
1.78598 BGN
Петрол
Bitcoin
$37,206.2

С 4 млн. мейла на ден, той се превърна в най-спамения милиардер в света

Блясък

Компанията му разполага с екип от хора, посветени той да получава само пощата, която иска да прочете

Следващият път, когато преглеждате ипотечните оферти, евтините часовници Rolex или съмнителните бизнес предложения от Нигерия в пощата си, помислете за Бил Гейтс. Основателят на Microsoft е най-спаменият човек в света, с 4 млн. имейла, пристигащи във входящата му кутия всеки ден.

Снимка: Reuters

Информацията издаде бившият главен изпълнителен директор на Microsoft Стив Балмър на конференция в Сингапур преди няколко години и потвърди, че да си най-известният софтуерен милиардер в света има и нетолкова красива страна: „Бил получава 4 милиона имейла на ден, повечето от които са спам.“

Положителната страна на "издутата" входяща кутия на основателя на Microsoft е, че тя изглежда е съсредоточила ума му върху проблема.

Снимка: БГНЕС

Спамът се счита за може би най-голямата заплаха за интернет, като някои експерти го определят като 80% от световния онлайн трафик.

От години компанията работи върху редица решения, включително софтуер, който отговаря автоматично на имейл съобщения от потребители, които не са известни на този компютър. Microsoft не спира да работи с заедно с AOL, Yahoo и EarthLink, за да провери самоличността на подателя на имейл съобщенията.

Снимка: Getty Images

Мъж от Северна Каролина, който спечели 24 млн. долара от търговия с боклуци и порнография под фалшиво име през 2004 г., беше първият осъден за углавно престъпление по закон за борба със спама на САЩ и бе изправен пред възможността да получи до девет години затвор.

За разлика от обикновените хора обаче, Гейтс не получава болки в пръстите докато му се налага да трие нежеланите писма. Компанията разполага с екип от хора, посветени на това той да получава само пощата, която иска да прочете, казва Guardian. 

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерии