1 USD
1.80527 BGN
Петрол
Bitcoin
$51,209.9

Луксозен хотел от стари автобуси отвори врати в Сингапур

Луксозен хотел от стари автобуси отвори врати в Сингапур

Вижте колко струва нощувката в него

Струва само един долар, за да се возите в сингапурски автобус, но 296 долара, за да спите в такъв.

Bus Collective е първият курортен хотел в Югоизточна Азия, който превръща излезлите от експлоатация обществени автобуси в луксозни хотелски стаи.

Проектът обнови 20 автобуса, които някога са били собственост на SBS Transit, оператор на обществен транспорт в Сингапур, като им даде нова цел в сектора на хотелиерството.

Курортният хотел официално отваря врати на 1 декември, а резервациите вече са налични на уебсайта му.

The Bus Collective се намира в Changi Village, Сингапур - заема 8600 квадратни метра земя.

Имотът се намира в близост до местни забележителности като Changi Village Hawker Centre, Changi East Boardwalk и Changi Chapel & Museum.

Хотелът разполага със седем различни категории стаи, всяка с различни удобства. Цените на стаите за нощувка започват от 296 долара, а някои стаи дори разполагат с вана и голямо легло.

Сред различните типове стаи, стаята Pioneer North има парапети в тоалетната и душ зоната, изградени, за да отговорят на нуждите на по-възрастните гости, каза представител на курортния хотел пред CNBC.

Като алтернатива стаята на Hamilton Place е проектирана да бъде достъпна за инвалидни колички, оборудвана с външна достъпна тоалетна и рампа, водеща до входа на стаята.

Всяка стая обхваща 45 квадратни метра и може да побере трима до четирима гости, показва уебсайтът на курорта. Въпреки че тези пенсионирани автобуси са изцяло обновени, някои характеристики като волан, шофьорска седалка и прозорци са запазени.

WTS Travel и партньорите искаха да покажат как туризмът, природата и опазването на околната среда могат да се обединят и да бъдат „катализатор за създаване на уникални и вълнуващи нови преживявания“, каза Микер Сиа, управляващ директор на WTS Travel пред CNBC.

 

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерии