1 USD
1.79731 BGN
Петрол
Bitcoin
$69,139.2

Неработните дни през май: Идеи как да ги слеем в дълъг отпуск

Неработните дни през май: Идеи как да ги слеем в дълъг отпуск

Само две седмици ни делят от първия почивен ден от майските празници

 

Ако все още не сте мислили за отпуски, сега е моментът да го направите, защото празниците наближават. През май официалните почивни дни и празници са 6 през целия месец, а някои от тях са много удобни за сливане.

1 май (сряда) е Ден на труда и е официален почивен ден. 3 май (Разпети петък от Страстната седмица) и 4 май (Велика събота от Страстната седмица) са официални почивни дни за Великден. А на 5 май (неделя) е и самият Великден - православното общество отбелязва Възкресение Христово. 6 май е Гергьовден - Ден на храбростта и Българската армия. Почивните дни тук реално не са много, но се падат удобни в седмицата.

Ако си вземете 2, 7, 8, 9 и 10 май (само 5 дни отпуск), всъщност ще почивате близо 2 седмици, като ще имате на разположение 2 уикенда. Разбира се, ако имате възможност, може да си вземете още и 29 април (понеделник) и 30 април (вторник) и ще имате 16 пълни почивни дни. Така последният ви работен ден ще бъде 26 април и ще се върнете на работа чак на 13 май. И всичко това само със 7 дни отпуск.

В края на месеца отпускът, който си пускаме обикновено е свързан с баловете на абитуриентите или с пътуване до съседна Гърция заради хубавото време. Тази година около 24 май (петък) - Денят на българската просвета и култура и на славянската писменост ще се получат 3 последователни дни заради уикенда.

Идеята за отпуск, която можем да ви дадем, е да започнете почивката от 20 май (понеделник), който е и неучебен, до 23 май (четвъртък) и така за 4 дни отпуск ще получите малко повече от седмица (+ предишния уикенд - 18 и 19 май). При втория вариант последният ви работен ден ще е на 17 май и ще се върнете обратно на 27 май.

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерии