1 USD
1.81684 BGN
Петрол
Bitcoin
$67,746.4

И тази година продават козунаци в OLX. Отбелязват ги като "нови"

И тази година продават козунаци в OLX. Отбелязват ги като "нови"

По същия начин стоят нещата и в социалните мрежи, като традиционно преди Великден се появяват различни страници във Facebook

 

Отвертки, сноуборд, учебник втора употреба, бордова игра на бартер… Това са нещата, които са най-традиционни за продажба в сайтовете за обяви като OLX. Представете си изненадата ни, когато открихме, че когато потърсим „козунаци“ в Google на първо място се появяват такива именно в платформа за обяви.

Хората, които продават онлайн отбелязват козунаците като „домашни“ и никъде не са добавили, че те са придружени със сертификат или разрешително за продажба на храни.

По същия начин стоят нещата и в социалните мрежи, като традиционно преди Великден се появяват различни страници във Facebook с подобни кулинарни изкушения.

София, Севлиево, Враца, Благоевград – изглежда, че домашните майстори изпадат в безизходица, когато попълват формата за продажба. Те отбелязват козунаците като „нови“.

Цените са същите като тези в пекарните и стандартната цена за козунак, който идва от София, е 500гр – 15 лв. до 18 лв./1бр и 1 килограм - 25лв/1бр.

Нашата проверка показва, че цените миналата година са били същите.

На пазара може да се намери козунак на цена между 2 и 60 лева. Масовият обаче струва между 3 и 5 лева.

Цената на традиционния за великденската трапеза сладък хляб се определя основно от неговите съставки. Ако освен брашното, прясното мляко, маслото и яйцата, козунакът съдържа и допълнителни съставки като мармалад, шоколадови пръчици, локум или орехови ядки, толкова по-висока става неговата цена. 

Припомняме, че правилата за търговия с храни в страната се извършва само в обекти, регистрирани по реда на Закона за храните, които отговарят на хигиенните и на ветеринарно-санитарните изисквания, определени с нормативен акт и имат въведени практики за търговия с храни и система за анализ на опасностите и критични контролни точки.

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерии