1 USD
1.78598 BGN
Петрол
Bitcoin
$37,206.2

Летище Пловдив пуска полети до Истанбул

БГ Бизнес

Летището дава старт на зимната програма с нови чартърни полети

Два редовни полета седмично ще бъдат изпълнявани от Летище Пловдив до Истанбул и обратно. За това се договориха на среща председателят на Съвета на директорите на Летище Пловдив Дойчин Ангелов, изпълнителният директор на аерогарата Красимир Пешев и представителите на турската нискотарифна авиокомпания "Пегасус еърлайнс", съобщиха от ръководството на пловдивското летище.

Самолетите ще кацат на летище "Сабиха Гьокчен", откъдето има стотици възможности за прекачване на полет до различни части на света, включително полети до десетки желани дестинации в Европа и Азия. 

По данни на Дойчин Ангелов предстои подписване на договор, като първият полет се очаква да бъде осъществен на 21 януари 2023 година.  Цената на билета също е атрактивна, като прогнозната стойност е 70 евро в посока, допълва той, цитиран от БТА.

Този месец Летище Пловдив дава старт на зимната програма с нови чартърни полети. Полетите от Анталия и Измир до Пловдив ще се изпълняват от авиокомпанията SunExpress. Чартърните полети са общо осем на брой и ще се извършват до началото на месец февруари. Втората програма е от Белфаст, Северна Ирландия, и започва на 20 декември. Полетите са 17 на брой, като ще продължат до 26 март и се изпълняват от авиокомпанията Jet2.

В момента от Летище Пловдив има редовни полети до лондонските летища Лутън и Станстед, немските в Дортмунд и Меминген, изпълняват се и полети до Дъблин.

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерии