1 USD
1.80012 BGN
Петрол
86.66 $/барел
Bitcoin
$23,466.0

Летище "София" пуска чартъри до Танзания и Тайланд

БГ Бизнес

Зимното разписание на аеропорта влиза в сила от 30 октомври

Зимното разписание на столичното летище влиза в сила от 30 октомври. Пътуващите с редовни и чартърни полети ще могат да изберат някоя от 27-те авиокомпании, които летят до близо 90 летища в Европа, Африка и Близкия Изток, съобщиха от летище "София".

Началото на зимното разписание започва с редовните полети на aвиокомпания SKY EXPRESS до Атина. Самолетите на превозвача ще летят до гръцката столица пет пъти седмично в дните понеделник, сряда, четвъртък, петък и неделя.

В средата на декември летище София ще стане дом на седмия базиран в столицата ни самолет на Wizz Air. Авиокомпанията открива и две нови линии на 13.12 – Хамбург и Стокхолм. Полетите до втория по големина град в Германия ще бъдат във вторник, четвъртък и събота, а до столицата на Швеция превозвачът ще лети два пъти – във вторник и неделя.

Базирането на 7-ми самолет на Wizz Air, увеличените честоти по част от дестинациите, както и откриването на двете нови линии ще добави допълнителен капацитет от още 500 000 пътувания от и към столицата на България годишно.

И този зимен сезон авиокомпания Ryanair ще изпълнява своите полети два пъти седмично до йорданския курорт Акаба.

Любителите на топлото време ще могат да се възползват от предложенията на чартърната програма на столичното летище с дестинации в Турция, Египет, Йордания, Тунис, Мароко, Танзания, Тайлант и Кения. Заявени са и „ски“ чартъри от Белфаст, Бирмингам, Нюкасъл, Ийст Мидлъндс и Бристол.

Летище София продължава да увеличава въздушната свързаност на българската столица като част от цялостната стратегия за развитие на аеропорта. От там съобщиха, че се водят непрестанни преговори с авиокомпаниите за откриването на нови маршрути.

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерия

Google разкри колко вода използва за охлаждане на центровете си за данни

Coldplay
+9

Галерии