1 USD
1.83027 BGN
Петрол
Bitcoin
$64,726.2

Затварят летището в Бургас за един месец

БГ Бизнес

Ето точно през кои дни няма да можете да летите от и за Бургас

Летище Бургас ще бъде временно затворено за близо месец поради необходимост от ремонтни дейности. Това съобщиха от дружеството концесионер "Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт" АД, цитирани от БТА.

Всички полети ще бъдат спрени от 06:00 часа на 7 март. Летището ще възобнови дейността си на 30 март 2024 година.

"Временното затваряне на летището е поради извършване на дейностите по поддръжка, свързани с подобряване на безопасността на настилката на пистата и осветителната система преди началото на активния летен сезон през тази година", посочи концесионерът. 

От 31 март авиокомпанията Ryanair подновява полетите си от и до Бургас. През месец април ще изпълняват полети от Краков (Полша), Виена (Австрия) и Лондон Лутън (Великобритания), а от месец май се подновяват полетите до Каунас (Литва) и Варшава Модлин (Полша), става известно от летателния календар, обявен в сайта на превозвача. От началото на юни авиокомпанията ще поднови и полетите си от Дъблин (Ирландия), Будапеща (Унгария), Братислава (Словакия), Гданск и Познан (Полша).

Днес от "Фрапорт" посочиха, че авиокомпанията Wizz Air планира да изпълнява 7 маршрута от Бургас. Първите полети трябва да бъдат осъществени през втората половина на месец юни 2024 година. Те ще са до Виена (Австрия), Катовице, Гданск, Люблин, Варшава (Полша), Будапеща и Дебрецен (Унгария). Продължава да се изпълнява и целогодишният маршрут до Лондон Лутън (Великобритания).

"Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт", в качеството си на отговорен летищен оператор, полага всички усилия за по-нататъшното увеличаване на броя на дестинациите до/от летищата в Бургас и Варна, като непрекъснато работи за безопасността и извършването на други подобрения на летищната инфраструктура", посочиха още от дружеството. 

А видяхте ли какво се случи с българина, който тичаше гол в летище в САЩ:

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерии