1 USD
2.00516 BGN
Петрол
86.15 $/барел
Bitcoin
$19,008.1

Ето къде се обезвреждат отпадъците от кетъринг на летището в Бургас

ESG
 

Опасните отпадъци се събират отделно и ако е възможно се рециклират

Остатъчните отпадъци от самолетите, които кацат на летище "Бургас", се обезвреждат в база в квартал Сарафово. Това става ясно от изискан по Закона за обществена информация отговор от РИОСВ, цитирани от БНР. 

Храната, която остава от кетъринга по време на полет, се обезврежда (депониране за опасни отпадъци) първоначално в Сарафово, информират от РИОСВ - Бургас.

За тази дейност, има сключен договор с фирмата "Панджи 2000", която е регистрирана именно в квартала. Тя има разрешителни за събиране и транспортиране на отпадъци от 2021 г и за третиране от 2017 г. Те се прибират в торби, след което се превозват до разрешена площадка на дружеството, която се намира в хотел "Релакс тур". Самият той е на ул. "Начо Иванов" в Сарафово. На разрешена площадка там се обеззаразяват с бактерицидни препарати, определени от Агенцията по безопасност на храните, след което се транспортират за депониране в Братово. 

Опасните отпадъци се събират отделно и ако е възможно се рециклират. В случай на опасни отпадъци, които не могат да се използват повторно и рециклират те се предават за оползотворяване или обезвреждане.

Отпадъци, произведени от летище Варна и летище Бургас са генерирани най-вече в такива области като обслужване на самолети, багажи и пътници, поддръжка на сградите и изграждане на инфраструктурни обекти. Всички отпадъци се отделят при източника според вида и състава и се събират и предават за подходящо третиране, оползотворяване или обезвреждане в съответствие със закона. 

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерия

Създадоха най-голямата пирамида от пластмаса в Гиза

Coldplay
+7

Галерии