1 USD
1.85739 BGN
Петрол
Bitcoin
$27,825.3

Колко ще трябва да платя, ако ми вдигнат колата заради неправилно паркиране?

БГ Бизнес

Какви са таксите и глобите в този случай

В разгара на лятото "паяците" за преместване на неправилно паркирали коли в София са по-дейни отвсякога, сигнализират читатели на businessnovinite.bg.

От Центъра за градска мобилност припомнят, че принудително преместените ППС се транспортират до специализирани паркинги на територията на Столична община и се освобождават от там след заплащане на дължимите суми за разходите по отстраняването, транспортирането и паркирането.

Според Наредбата за организация на движението на територията на Столична община, нарушителят трябва да заплати 60 лева за репатриране, заедно с дължимата такса за всеки час на отговорно пазане в специализиран паркинг. Тази такса е в размер на 2 лева от момента, в който автомобилът ви е бил закаран на паркинга.

Това обаче не е всичко. На нарушителя се налага и глоба, която започва от 20 лева, но може да бъде и по-голяма.

По този начин, ако колата ви е вдигната в началото на работния ден и нямате възможност да я вземете до края на деня, трябва да платите тези 60 лева за репатриране, плюс 20 лева глоба, плюс 8 часа по 2 лева за паркинга или близо 100 лева. Това е една седма от минималната работна заплата.

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерия

Колко ще струва възстановяването на най-големия самолет в света, унищожен от Русия?

Coldplay
+5

Галерии