1 USD
1.80029 BGN
Петрол
Bitcoin
$69,873.9

Кои са най-честите грешки, които правим при пазаруване онлайн?

Кои са най-честите грешки, които правим при пазаруване онлайн?

Оборотът на онлайн търговците расте с по 20% всяка година, казва Никола Минков

 

И тази година Agency Serpact организира конференция, посветена на дигиталния маркетинг, оптимизацията и онлайн търговията. На нея присъстват специалисти от едни от най-големите брандове в света.

"Оптимизацията е много важна за бизнеса, помага за продажбите. Това е най-достъпният канал, чрез който могат да се осъществяват продажби и най-дългосрочно устойчивият. Много търговци и бизнеси избират именно оптимизацията, за да развиват своите начинания", каза пред businessnovinite.bg Никола Минков, собственик и основател на SEO Agency Serpact.

"Изкуственият интелект играе сериозна роля в много сектори. Разбира се тук говорим за добре проучено и стратегирано решение с изкуствен интелект, което помага на крайния клиент и бизнесът избира да го използва именно за това. Така че внимателно трябва да се проучи преди да се внедри една такава опция, защото може да има и обратен ефект", каза още Минков. 

По думите му всяка година в България расте оборотът от онлайн търговците, като за миналата година той достигна 1,95 милиарда евро. Очакваме всяка следваща година оборотът да расте с около 20%.

По-голямата конкуренция на пазара дава по-добри условия, съответно търговците се конкурират не само по условия, но и по доставки и промоции. Това само обогатява българския пазар и потребителят може да се чувства все по-сигурен, категоричен е експертът.

"Най-честите грешки, които потребителите правят при пазаруване онлайн е когато не се проследят какви са правилата и условията на дадения сайт. Притеснително е когато цените са прекалено ниски или когато сайтът е нов. Това са неща, които потребителят трябва добре да адресира. Трябва да се имат предвид сроковете за връщане, начините за плащане. Винаги трябва да бъдат бдителни за това хората, когато пазаруват", предупреди Никола Минков.

Тази година Serp Conf е два дни, имаме много международни лектори от големи световни компании. На есен ще организираме и събитие в друга столица на Европа, каза още той.

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Борислав Божидаров: Чужденците поръчват и от български онлайн магазини, намалява потреблението от Китай на продукти без информация за произход

Борислав Божидаров: Чужденците поръчват и от български онлайн магазини, намалява потреблението от Китай на продукти без информация за произход

Прекият му поглед над развитието на онлайн магазините и търговията у нас, му дава възможност да разбира нуждите на предприемачите

Галерии