1 USD
1.85739 BGN
Петрол
Bitcoin
$27,825.3

Как работи новото приложение за запазване на чадър и шезлонг?

Създателят на онлайн платформата „Ние, потребителите“ Габриела Руменова коментира апликацията

Броени дни до активирането на новото приложение за запазване на чадър и шезлонг на българските плажове. За първи път туристите ще могат да използват приложение, с което да се правят онлайн резервации. То ще представлява карта на плажовете на Северното и на Южното Черноморие. Приложението се казва MySpot.bg и ще бъде достъпно както за потребителите на Android, така и за тези на iOS. Приложението предлага опции за плащане чрез ApplePay, GooglePay, Visa и Mastercard в мобилното приложение. 

Снимка: Pexels

Как обаче работи то и какво се случва при направена и впоследствие отменена резервация?

Потребителят може да резерваира своето място на плажа в няколко лесни стъпки:

  • Първо трябва да свали апликацията My Spot 
  • Регистрира се с Google/Apple или с имейл
  • Избира плаж и място за дните, в които планира почивката си
  • Заплаща с ApplePay/GooglePay/Visa/Mastercard

Темата за новото приложение коментира в ефира на bTV Radio създателят на онлайн платформата "Ние, потребителите" Габриела Руменова. 

Снимка: bTV Radio

По думите й при отказ от резервация парите се възстановяват в профила на клиента под формата на кредити и се дължи комисионна. Кредитите остават в профила на клиента за бъдещи резервации и сумата няма да бъде възстановена кеш. 

Ако обаче резервацията бъде отменена по искане на другата страна, на тази, която ще предостави услугата, то тогава отново парите не се връщат при вас, а се трансформират в кредити, посочи Руменова.

Тя коментира и цените на българското Черноморие в момента. По думите й в Созопол се наблюдава 10-15% увеличение на цените в заведенията. Според Руменова, при къщите за гости не се наблюдава ръст в цените за настаняване. 

 "Традиционно в България хората предпочитат да правят дълги уикенди, но се оказва, че е много трудно да се намери място за настаняване във високия сезон, освен, че цените скачат, те могат да скочат и с 20-30%, както преценят самите хотелиери, същото се очаква да се случи и в заведенията, и на местата, където се предоставят различни услуги, така е добре предварително да се информираме, за да знаем – първо ако е необходимо да носим пари в брой със себе си, и второ – дали ще има банкомати на нашата банка и съответно магазините и ресторантите дали предлагат разплащане с ПОС терминал, или ще трябва да разчитаме на пари кеш", съветва още Габриела Руменова.

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерия

Колко ще струва възстановяването на най-големия самолет в света, унищожен от Русия?

Coldplay
+5

Галерии