1 USD
1.81684 BGN
Петрол
Bitcoin
$67,746.4

Ресторант в Созопол пусна рибена супа за 19 лв.

БГ Бизнес

Собственичката на ресторанта обясни защо цените са толкова високи, а кметът на града също отговори

Един негативен коментар в социалните мрежи, че по българското Черноморие няма туристи, защото рибената чорба се предлага на цена от близо 20 лева, стана изключително популярен тези дни, казва БНР. 

Тази информация беше многократно споделяна като коментарите под нея варираха от „ах, тези тарикати по морето“, до „цената си заслужава заради качеството“.

Важно уточнение е, че това е рибена супа, а не рибена чорба, т.е. освен бульон има и риба в нея. Ресторантът не е крайпътно заведение, а е малко бутиково бижу, с гледка край морето. 

„Това е рибена супа, а не просто рибена чорба. Приготвена е с много качествени продукти, в нея има различни видове риба. Основната е калкан, почиства се много внимателно, защото има много много кости, по същия начин се почистват и останалите видове риба. За да стане много вкусна, се използва и бульонът от калкана. Супата е взаимствана от френска рецепта, която се нарича супа „Буябес“, затова казвам, че не е просто рибена чорба. При нас тази супа е с цена 18,99 лв., защото залагаме на качеството, а накрая при сервиране добавяме и шафран, който прибавя допълнителен аромат на супата. Във Франция тази супа се предлага и за 150 евро.", казва собственичката на заведението.

По нейни думи негативните коментари не са я изненадали, но храната им е с естествени продукти и не се използва палмова мазнина или течен маргарин. 

Кметът на Созопол Тихомир Янакиев първи реагира на негативните коментари за скъпата рибена супа. Той показа в социалните мрежи касова бележка за рибена чорба от плажен капан:

Снимка: Тихомир Янакиев/Facebook

„По принцип си ям рибената чорба вкъщи, но ми стана интересно и отидох в първото заведение, най-близо до Общината, до брега на морето. Рибената чорба беше 5,30 лв. Беше вкусна. За мен е смущаваща цената от близо 20 лева за рибена чорба, но може и да съдържа някакви екзотични риби. Явно щом предлагат на такава цена рибена супа то има и хора, които предпочитат да я консумират. За мен е най-важно качеството на предлаганата услуга“, казва той. 

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерии