1 USD
1.83027 BGN
Петрол
Bitcoin
$64,726.2

Израел разреши вноса на яйца от България

БГ Бизнес

Според Министерството на икономиката процесът е бил дълъг и сложен

Израел разреши вноса на яйца от България. Импортът на яйца от страната ни е бил ограничен от години. 

Това стана ясно по време на среща в Тел Авив между министъра на икономиката и индустрията Никола Стоянов и министъра на земеделието и селските райони Ави Дихтер. Български компании имат интерес към израелския пазар и Службата по търговско-икономически въпроси е задействала процедура за получаване на разрешително за тази дейност, казват от Министерството.

Снимка: Министерство на икономиката

Според Министерството на икономиката процесът е бил дълъг и сложен и затова е отнел около година, но днес е приключил с положително решение. 

Двамата министри се договориха да проучат възможността за подобно разрешение и за телешко месо от България, както и последващо насърчаване на експорта му. Израел има интерес и за увеличаване на вноса от България на зърнени култури - пшеница и др. 

Израелски компании заявиха интерес за общи проекти с български предприятия в млечната индустрия, стана известно по време на визитата на министъра в Израел. Постигнато бе и съгласие двете страни да организират бизнес форум за компании в сферата на информационните и комуникационните технологии и бе отчетено, че иновациите и високите технологии са една от сферите с най-голям потенциал за съвместно сътрудничество между двете държави.

Още за цените на яйцата: 

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерии