1 USD
1.81062 BGN
Петрол
Bitcoin
$51,884.3

Официално: Парното няма да поскъпва тази зима

БГ Бизнес

Газът ще поевтинее с близо 30% през февруари

Парното няма да поскъпва до края на отоплителния сезон, каза председателят на КЕВР Иван Иванов. Причината е, че цената на газа за за февруари ще бъде под 130 лева за мегаватчас.

"Тези български граждани, които ползват парно отопление в столицата и големите български градове, трябва да бъдат спокойни, че до края на отоплителния сезон няма да има промяна в цената на топлинната енергия", коментира Иванов. 

Малко по-рано днес  стана ясно, че природният газ ще поевтинее с близо 30 процента през февруари спрямо цената за януари. Това обяви изпълнителният директор на "Булгаргаз" Деница Златева по време на днешното открито заседание на Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР), съобщава БТА.

На заседанието се обсъжда доклад, свързан с предложената от обществения доставчик цена за следващия месец, по която да продава природен газ на крайните снабдители и на лица, на които е издадена лицензия за производство и пренос на топлинна енергия.

"Цената, която очакваме от 1 февруари, ще бъде в диапазона 129-130 лева за мегаватчас -  с близо 30 процента по-ниска от регулираната цена за януари", заяви тя.

КЕВР утвърди цена на природния газ за януари в размер на 179,33 лева за мегаватчас (MWh), без цени за достъп, пренос, акциз и ДДС.

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерии