1 USD
1.80012 BGN
Петрол
86.66 $/барел
Bitcoin
$23,466.0

Бизнесмен предлага място за опера на Пловдив срещу част от Панаира

БГ Бизнес

На кога е Панаира в Пловдив?

Бизнесменът Георги Гергов предлага на община Пловдив два процента от акциите и шест дка от "Международен панаир - Пловдив", ако администрацията одобри апорта (непарична вноска в капитала на търговско дружество) на акциите на община Варна в "Пълдин Туринвест" АД. Информацията бе оповестена от общинския съветник от "Демократична България - Обединение" Веселина Александрова, цитирана от БТА. 

На редовна сесия на 19 декември съветниците трябва отново да излъчат представител за общото събрание на акционерите на дружеството. Основна точка е увеличаване на капитала на "Пълдин туринвест" АД чрез апортирането в него на притежаваните от община Варна 29% от Панаира.

Снимка: iStock

След прехвърлянето се очаква делът на бизнесмена Георги Гергов в изложбения център да нарасне на 79,36%, а община Пловдив да стопи своите 25% участие до 20,64%.

В края на ноември съветниците отказаха апорта, но въпреки това Гергов се опита да го впише в Търговския регистър. Община Пловдив заведе дело в Окръжен съд - Пловдив, с което блокира вписването, а Апелативният съд потвърди спирането на регистърното производство.

Нека е ясно също така, че ако се поддадем на това заблуждение, дори и ако някога се обособят шест дка за опера, то ще сме загубили 350 дка и Международен панаир - Пловдив, коментира Александрова.

По думите й е недопустимо да позволят да ги „подкупват“ с „Дайте ми Панаира, за да ви дам място за опера“. 

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерия

Google разкри колко вода използва за охлаждане на центровете си за данни

Coldplay
+9

Галерии