1 USD
1.83594 BGN
Петрол
Bitcoin
$65,653.5

Ако използвате тези фрази на интервю, няма да ви наемат на работа

Ако използвате тези фрази на интервю, няма да ви наемат на работа

"Червените флагове" в интервютата за работа

Има няколко фрази в интервютата за работа, които понякога използваме с идеята да изглеждаме по-добри в това, за което кандидатстваме, но всъщност те са нещо, което може да отблъсне вашия бъдещ работодател. Не използвайте тези фрази на интервю за работа, те са „основни червени флагове“, казва бившият специалист по подбор на персонал в Googlе Нолан Чърч през CNBC.

„Работя твърде много“ или „Аз съм перфекционист“

Като начало, когато интервюиращият ви попита какво можете да подобрите, не използвайте фрази, които карат да звучите така, сякаш смятате, че няма какво да научите. Това могат да бъдат фрази като: „Работя твърде много“ или „Аз съм перфекционист“. Те показват недостатъци на характера.

Запомнете: Не ви наемат, за да бъдете перфектни. Наемат ви, за да растете с компанията.

Фразите, които прехвърлят вина

Не казвайте нищо негативно за хората, с които сте работили преди.

Независимо дали става дума за бивш колега, мениджър или компания, всичко, което прехвърля вината от вас на някой друг, звучи зле. Поемането на отговорност показва, че сте достатъчно скромни, за да признаете, че не сте съвършени и че сте готови да се поучите от грешките си и да станете по-добри.

"Не знам"

И накрая, избягвайте да отговаряте на въпроси с „не знам“. Специалистите по човешки ресурси си казват, че това ги кара да мислят, че не правите опит да намерите решение. Особено що се отнася до млади хора, които тепърва започват своята кариера, възможно е да нямате много опит или решения на поставените казуси на интервюто.

Тук е по-добре да кажете: „Не знам, но ето как бих опитал да го направя“, казва той. Дайте няколко примера за това как бихте се справили с проблема хипотетично, за да покажете, че ще сте проактивни в напредъка.

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерии