1 USD
1.81684 BGN
Петрол
Bitcoin
$67,746.4

Балът на една шампионка по волейбол: Двете ми рокли са под 300 лева (ВИДЕО)

Балът на една шампионка по волейбол: Двете ми рокли са под 300 лева (ВИДЕО)

Седмици, след като стана шампион на България по волейбол с женския отбор на Марица Пловдив, Мария-Габриела Миличевич е абитуриентка

 

BTV Бизнес Новините проследи абитуриентската подготовка и часовете преди бала на двукратната шампионка по волейбол на България Мария-Габриела Миличевич.

Седмици, след като стана шампион на България по волейбол с женския отбор на Марица Пловдив, Мария-Габриела Миличевич е абитуриентка. Празненството започва  по обед със здравословно меню в тесен семеен кръг в пловдивска пицария.

Майката и бабата на Мария-Габриела също са волейболни легенди на Марица Пловдив. Радосвета Тенева е играла за националния отбор,  както и за гръцкия волейболен гранд Олимпиакос. Тя знае цената на успеха и затова е възпитала дъщеря си на скромност и упорство при постигане на поставените цели. Младата двукратна шампионка на България не набляга на лукса и екстравагантността  в абитуриентския си ден.

„Не смятам, че за баловете е нужно чак такова разхищение. Гледах да се съобразявам от гледна точка на това, че толкова хора по света нямат това, което имаме ние. Толкова хора не могат да сложат хляб на масата си. А сякаш абитуриентските балове са повод за различни разхищения. Затова използвах някои неща, които са може би семейно наследство  - някои от бижутата. И двете ми рокли са с бюджет под 300 лева. Не са много скъпи. Но мисля, че са достойни да ме представят в този ден.“ – споделя пред bTV Бизнес Новините Мария-Габриела Миличевич. И уточнява, че обувките ѝ за празничната вечер струват под 100 лева.

Майка й Радосвета Тенева прави равносметка:  „Прическата я прави жената на моя брат. А гримът ще е от една наша приятелка – на Маги една приятелка, много талантливо момиче – също подарък. Така, че  мога да кажа, че – да, подготовката за самата абитуриентка, тя си направи само маникюра може би навън, до 1000 лева, да хиляда лева би трябвало, да.“

За Мария-Габриела волейболът е съдба, но е време за драстични промени. Те съвпадат с абитуриентския ѝ бал.

„Тази година беше много трудна откъм решения. Имах да правя важни избори за бъдещето си. В крайна сметка се насочих към САЩ. От догодина започвам да уча и да играя в колежански отбор. Прецених, че спортът, както знаем, не е вечен. И за мен ще е по-добре да си застраховам бъдещето по някакъв начин. Затова искам да си изкарам хубава диплома, с която, след като направя евентуално спортна кариера, дай Боже... да мога да се занимавам с нещо, което ще ми щади тялото и ще ми позволи да се насладя на старините си.“, разкрива за първи път единствено пред нас намерението си да напусне българския волейболен шампион Мария-Габриела Миличевич.

19-годишната шампионка мечтае за свое стабилно семейство и добра професионална кариера извън спорта: „Искам да изградя стабилно семейство. Искам да направя кариера. Може след спорта да е и в друга сфера, още не съм я открила. Но искам просто да знам, че съм живяла един достоен живот. Че съм била добър човек и че съм дала всевъзможната си любов на близките си хора“, категорична е Миличевич.

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерии