1 USD
1.83027 BGN
Петрол
Bitcoin
$64,726.2

Милиардери дават съвети за баланс между кариера и личен живот

БГ Бизнес

Как да огреем и на двете места и да се чувстваме добре

Кариерата е изключително важна за голяма част от младите хора и за тях става все по-трудно да балансират между нея и личния живот. Колкото и трудно да изглежда обаче, варианти има. Ако личният ви живот е останал на заден план пред кариерата ви, помислете за промяна към по-добро. Вдъхновете се, като научите как някои от най-ефективните лидери на компании постигат здравословен баланс между. 

Ричард Брансън

Двете му деца Холи и Сам вече са пораснали със собствени деца, но основателят на Virgin Group Ричард Брансън се гордее с решението си да работи от вкъщи, когато са били малки. В подкаст епизод от октомври 2017 г. на CNN's Boss Files with Poppy Harlow, той обясни как това споразумение му позволява да има всичко.

„Живях в плаваща къща, когато децата ми бяха малки“, каза той. „Строих Virgin. Блъсках се. Сменях памперси и говорех по телефона. Така че подозирам, че съм виждал повече децата и семейството си, отколкото почти всеки баща.”, казва той.

Ариана Хъфинктън

Основателят и главен изпълнителен директор на Thrive Global Ариана Хъфингтън винаги намира време за добра нощна почивка. Авторът на „Революцията на съня“ има стриктна рутина за лягане, която включва изключване на всичките й устройства и премахването им от спалнята й 30 минути преди лягане.

„Ако се събудите посред нощ, за да отидете до тоалетната, може да се изкушите да погледнете телефона си“, каза тя в интервю от декември 2016 г. за The New York Times. „Поставянето на телефона, премахването на разсейването, далече от спалнята е важно.“

Марк Зукърбърг

Като съосновател и главен изпълнителен директор на Facebook, Марк Зукърбърг остава зает на работа, но поставя семейството си на първо място. През август 2017 г. той написа публикация във Facebook, в която споделя плановете си да вземе отпуск по бащинство след раждането на втората си дъщеря.

Снимка: Reuters

„Във Facebook предлагаме четири месеца отпуск по майчинство и бащинство, защото проучванията показват, че когато работещите родители отделят време да бъдат с новородените си, това е добре за цялото семейство“, пише той. „И почти съм сигурен, че офисът все още ще стои там, когато се върна.“, добавя той.

Илон Мъск

Илон Мъск е съосновател на Tesla и е главен изпълнителен директор на производителя на електрически автомобили, но въпреки професионалните си постижения, той не се чувства пълноценен без романтичен партньор. Той сподели мислите си за любовта в интервю за Rolling Stone през ноември 2017 г.

„Ако не съм влюбен, ако не съм с дългогодишен спътник, не мога да бъда щастлив“, каза той. „Никога няма да бъда щастлив, без да имам някого. Да заспя сам ме убива.”, казва той. 

Мери Т. Бара

Главният изпълнителен директор на General Motors Мери Т. Бара има пълно работно натоварване, но тя отделя място в графика си за децата си. През септември 2015 г. тя каза на AARP, че е силен привърженик на баланса между професионалния и личния живот.

„Имате нужда от малко престой, за да презаредите, за да сте сигурни, че когато сте тук, наистина всички сте тук“, каза тя. „Все още имам дете в гимназията, така че ходя на нейните спортни събития, дори ако това означава да тръгна от работа и да работя отново, когато се прибера вкъщи.“, казва тя.

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерии