1 USD
1.79731 BGN
Петрол
Bitcoin
$69,139.2

Топ 5 на най-скъпите разводи в историята

Топ 5 на най-скъпите разводи в историята

Кои са взели най-големи суми след раздялата?

 

Когато се стигне до раздяла, особено между известни и богати личности, неминуемо на преден план излиза и въпросът за парите. Кои са най-скъпите разводи до момента?

  1. Разводът на Бил Гейтс през 2021 г. с Мелинда Гейтс е най-скъпият развод, като Мелинда получава 76 млрд. Долара

Снимка: https://twitter.com/ndtvfeed

През май 2021 г. се появи новината, че Бил и Мелинда Гейтс официално са подали молба за развод, позовавайки се на непреодолими различия. 

Това се превърна в най-скъпия развод в историята, предвид значителното им богатство. След като бяха заедно в продължение на 27 години, беше очевидно, че и двамата са играли ключова роля в различните начинания на другия. Наред с другите си постижения Мелинда е съосновател на Фондация "Бил и Мелинда Гейтс" - значима филантропска организация. 

Към момента на подаване на документите нетното състояние на Гейтс възлиза на 130 млрд. долара. Експертите предполагаха, че споразумението за развод ще постави нов рекорд по своята величина, пише Yahoo Finance.
Двойката е сключила договор за раздяла, въпреки че подробностите по него остават поверителни, тъй като те са поискали конфиденциалност по време на процеса.
Подаването на молба за развод в щата Вашингтон, известен като щат с обща собственост, означаваше, че всички активи, придобити по време на брака им, ще бъдат разделени 50/50, тъй като нямаше предбрачен договор. Тази правна рамка добави още едно ниво на сложност към бракоразводното производство. Като част от споразумението за развод Гейтс трябваше да се справят с разделянето на впечатляващата си колекция от произведения на изкуството на стойност 124 млн. долара.

  1. Разводът на Джеф Безос през 2019 г. с Макензи Безос; е вторият най-скъп развод, като Макензи Безос получава 38 млрд. долара (45,3 млрд. долара, коригирани с инфлацията)

Снимка: Getty Images

Най-богатата двойка в света разкри условията на развода си, когато Джеф и Маккензи Безос - смятани за "родителите" на световния гигант за онлайн търговия и медийната компания Amazon - приключиха болезнената си раздяла.

Маккензи, която вече е бивша съпруга на основателя и главен изпълнителен директор на Amazon Джеф, ще предаде 75% от дела си в компанията и всички права на глас на милиардера предприемач, пише Guardian. 

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерии