1 USD
1.81482 BGN
Петрол
Bitcoin
$44,436.8

Пет урока за парите, които научихме от Чандлър Бинг

Пет урока за парите, които научихме от Чандлър Бинг

Интересен факт е, че феновете създават уебсайтове, посветени на това да разберат колко пари е дължал Джоуи на Чандлър

 

Новината за смъртта на Матю Пери натъжи милиони фенове по света. Но той остави трайно наследство и постоянно място в нашите сърца като Чандлър Бинг, острият, саркастичен, самоироничен герой от ситкома „Приятели“.

Пери прави своя дебют като 25-годишен, който е израснал, защитавайки се от егоистичните си родители, влюбва се в съседката си Моника и се жени за нея и през цялото това време не спира да вярва в истинското приятелство. 

Той плаща за съквартиранта си Джоуи Трибиани, който има нужда от уроци по актьорско майсторство и никога няма пари за наем. Интересен факт е, че феновете дори създават уебсайтове, посветени на това да разберат колко пари всъщност е дължал Джоуи на Чандлър. Според някои от тях Джоуи е дължал на Чандлър 115 хил. долара от неплатени наеми и невърнати вещи.

Снимка: Getty Images
Урок първи: Даването на пари на заем означава никога да не ги получите обратно

Джоуи не е единственият, който винаги е без пари. Рос Гелър също постоянно взима неща от Чандлър.

Рос Гелър: „Мога ли да взема назаем синята ти вратовръзка?“

Чандлър Бинг: „Добре, но ще трябва да я върнеш, когато си намеря работа. Разбира се, дотогава вратовръзките ще са остарели и всички ще носим сребърни гащеризони."

Снимка: Getty Images
Урок втори: Чандлър е „пестелив човек“, който спестява, спестява, спестява!

Сред приятелите изглежда, че само Чандлър е здраво стъпил на земята. Има работа от 9 до 5. Живее в приличен апартамент с почти прилично обзавеждане. Не се разсейва от „хубави неща“ (дори Рос, който изглежда има най-скучната работа на света, се забърква с маймуна домашен любимец). Спестява пари в кутия за обувки, когато знае, че ще трябва да купи пръстен на Моника. Всъщност единственият път, когато всички сме го виждали да харчи пари, е когато плаща уроците по актьорско майсторство на приятеля си и наема му.

Снимка: Getty Images

Урок три: Чандлър може да си позволи поемане на риск

Чандлър има корпоративна работа, която е толкова невзрачна, че са посветили тема, която минава през шоуто, в която хората се опитват да разберат какво точно работи  и как успява да спести пари. Така че след години работа като „Транспонстер“, когато осъзнава, че трябва да работи в творческа област, той може да прекара месеци в търсене на работа, защото е спестил достатъчно пари, за да бъде спокоен. И когато се присъедини към рекламна фирма като стажант, не му се налага да търси подаяние, за да оцелее в Ню Йорк.

Това е урокът за парите точно там. Правете нещата, които трябва, без да се оплаквате. Така че, когато трябва да следвате страстта си, ще успеете, без да се налага да молите родителите си за помощ.

Снимка: Getty Images
Четвърти урок: Сватбите струват пари

Когато Моника започва да се паникьосва, защото родителите й са похарчили всички пари за сватбата й, той я уверява, че има достатъчно спестявания, за да си направят хубава сватба.  

Снимка: Getty Images
Урок пети: Управлявайте пари онлайн

Както казва Чандлър, „Изглежда, че това интернет нещо е тук, за да остане." Вие също можете да внимавате и да се научите да инвестирате онлайн. Ако сте умни, разбира се, ще имате нужда и от финансов съветник, който ще посочи правилните инструменти, в които да инвестирате.

Ще ни липсваш Чандлър Бинг. И всички иронични смешни реплики, които изрече.

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерии