„Само 2% шанс да оцелее“: Как Матю Пери похарчи $9 млн. в битка с алкохола и наркотиците

„Само 2% шанс да оцелее“: Как Матю Пери похарчи $9 млн. в битка с алкохола и наркотиците

Вижте какви пари направиха актьорите от сериала и колко печелеха на епизод

 

Актьорът Матю Пери е открит мъртъв в дома си в Лос Анджелис, но около него не са били открити наркотици.

Актьорът, по-известен с ролята си на Чандлър от „Приятели“, прекара десетилетия в битка с наркотиците и алкохола. Матю Пери преживя десетки животоспасяващи операции, 15 престоя в рехабилитационни клиники и похарчи 9 млн. долара, опитвайки се да се изчисти от вредните си навици.

Снимка: Getty Images
Да живееш на инат

През 2019 г. той се размина на косъм от смъртта, след като дебелото му черво се перфорира поради прекомерна употреба на опиати. Той описва този момент в мемоарите си като моментът, в който според лекарите е имал само 2% шанс да оцелее през нощта.

Животът на Пери доста се различаваше от този на безкрайно романтичният странник Чандлър Бинг, а кариерата му сякаш не успя да надскочи образът му в „Приятели“.  

Снимка: Getty Images
Колко печелят актьорите от "Приятели"?

Преди „Приятели“ да се превърне в емблематично събитие в поп културата, актьорите в шоуто правеха по 22 500 долара на епизод, което означава, че всеки член на актьорския състав прибра по 540 000 долара за първия си сезон. За втория им сезон заплатите им се удвоиха до 40 000 долара на епизод, което се равнява на годишен доход от малко под 1 милион долара.

Снимка: Getty Images

Преди третия сезон на шоуто, актьорите преговарят като група и се споразумяха за някои умопомрачителни условия. Всеки от тях спечели по 75 000 долара на епизод за трети сезон за 1 875 млн. долара за сезона. За сезон четири им бяха платени 85 000 долара на епизод и 2,04 млн. долара за сезона.

Техните заплати продължиха да се увеличават стабилно всеки сезон, докато не стигнаха 750 000 долара на епизод в сезони 7 и 8, което прави 18 млн. долара на сезон. На всеки член на актьорския състав беше платено по 1 милион долара на епизод за сезон 9 и 10. Общо Матю и бандата спечелиха 90 милиона долара преди бонуси и допълнителни хонорари.

Все още ли печелят пари приятелите?

Актьорският състав влезе в историята на телевизията по време на преговорите им през 2000 г., тъй като станаха първите телевизионни актьори, които имат дялове от собствеността в телевизорно шоу. Преди това единствените други телевизионни звезди, които са имали такива сделки са Джери Зайнфелд и Бил Козби. Днес „Приятели“ продължава да прави около 1 млрд. долара от продажби и сделки за стрийминг. В зависимост от продажбите всяка година актьорският състав печели между 10-20 млн. долара хонорари.

Матю Пери инвестира в недвижими имоти

Матю направи големи пари и от инвестициите си в имоти. През 2015 г. той продаде дома си в Малибу за 10,65 млн. долара, след като през 2011 г. закупи имот на брега на морето за 11 млн. долара. По-късно той обяви къщата на плажа за 15 млн. долара през август 2020 г. и след месеци на пазара го продаде за 13,1 млн. долара през януари 2021 г.

Снимка: Getty Images
Цената на славата

Но за Пери славата дойде на изключително висока цена, не на последно място 9 милиона долара, които той похарчи, опитвайки се да остане трезвен.

Според медиите зад оекана, той е направил около 6000 посещения при Анонимни алкохолици, бил на рехабилитация 15 пъти и е претърпял 12 животоспасяващо операции.

Снимка: Getty Images

В един момент венците му бяха толкова болни от нездравословния му начин на живот, че горните му предни зъби падат, докато захапва филия препечен хляб, намазан с фъстъчено масло, че се озовава при стоматолога си, носейки ги в найлонов плик.

Той твърди, че никога не се е появявал на снимачната площадка на „Приятели“ пиян или надрусан, но призна, че физическият му външен вид на екрана показва какво вещество е използвал по това време.

Снимка: Getty Images

Докато снима шоуто, което вървеше между 1994 и 2004 г., теглото на Пери варира в огромни амплитуди - докато е кльощав е на болкоуспокояващи, а през останалото време на огромни количества алкохол.

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст