1 USD
1.80194 BGN
Петрол
Bitcoin
$69,242.0

Най-скъпите рокли в историята на наградите "Оскар"

Най-скъпите рокли в историята на наградите "Оскар"

Показваме ви петте красавици и техните незабравими рокли

 

"Оскарите" са повече от просто сцена за награждаване на най-добрите филми през годината. Това е и моментът, в което усещането за мода на участниците се разглежда внимателно до микроскопично ниво. Никой от актьорите не иска да бъдат хванат да носи нещо, което би спечелило вниманието на „модната полиция“.

Не е никак евтино да бъдеш част от наградите „Оскар“. Всяка година звездите хвърлят хиляди долари за подготовка, а са малцина щастливците, които получават дизайнерските тоалети само за вечерта.

Когато става дума за рокли, актьорите, особено жените, са повече от готови да отделят значителни суми, за да дойдат „на бала“, облечени по най-креативния начин.

И така, кой носи най-скъпата рокля в историята на "Оскарите"

5. Одри Хепбърн ($131 292)

Доста е трудно да се победи класиката и роклята на Одри Хепбърн, тази, която тя носеше по време на Оскарите през 1954 г. Хепбърн отива на събитието, облечена в преправена версия на последната си рокля, която носи в много обичаната филмова класика Roman Holiday. Първоначалната цена на роклята остава неизвестна, но през 2011 г. тя беше пусната на търг и продадена за зашеметяващите 131 292 долара.

Снимка: New York Daily News Archive/Getty Images

4. Елизабет Тейлър ($167 500)

Емблематичната Елизабет Тейлър си остава една от най-големите красавици на съвременното кино, което може би е причината роклята, с която е била на "Оскарите" през 1970 г., да бъде високо оценена. Всъщност роклята в зелен цвят и виолетов шифон е класирана като една от най-скъпите рокли на церемонията на всички времена, когато през 1999 г. беше продадена на търг за 167 500 долара.

Снимка: Fotos International/Getty
3. Кейт Бланшет ($200 000)

Кейт Бланшет влиза за втори път в този списък след като би собственото си постижение с рокля от 200 000 долара, която носеше на "Оскарите" през 2007 г. Бланшет се плъзгаше фино по червения килим в рокля на Armani Privé, изработена от синьо-сребриста мрежеста материя, покрита с кристали Swarovski. Роклята се отличаваше с ефирен черен гроздовиден флорален мотив и покритие от тюл.

2. Никол Кидман ($2 000 000)

Никол Кидман украсява второто място от този списък като един от само двама участници, които носят рокли, надхвърлили границата от милион долара. Оценена на 2 милиона долара, роклята на Кидман е по дизайн на Christian Dior Haute Couture и е изработена с помощта на поразителен златисто-зелен двоен слой. Роклята беше подплатена със сложна бродерия, висока яка и цепка от дясната страна. Скъпата рокля вече е част от най-емблематичните рокли, носени някога на "Оскарите".

Снимка: Vince Bucci/Getty Images
1. Дженифър Лоурънс ($4 000 000)

Дженифър Лорънс отиде на "Оскарите" през 2013 г. в творение на Dior Couture, руженорозова бална рокля, чийто дизайн я затрудни по изкачването на стълбите, за да вземе наградата за най-добра актриса. Оценена на 4 млн. долара, роклята е дадена назаем на Лорънс, тъй като тя е лице на марката. Инцидентът със спъването се оказа благословия за Dior Couture, тъй като даде на роклята по-дълго време на публичност, което иначе би струвало милиони на компанията.

Снимка: Gregg DeGuire/Getty

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерии