1 USD
1.81921 BGN
Петрол
Bitcoin
$28,014.1

Калин Врачански: По-скъпите филми не са непременно по-добри (ВИДЕО)

Хората имат нужда от театър, изкуството е живо, казва актьорът

Калин Врачански няма нужда от представяне. Гледали сме го в "Братя", "Дървото на живота", "Забранена любов", както и на сцената на няколко театъра. Един от най-талантливите и харесвани български актьори гостува на businessnovinite.bg, където говори не само за театър, но и за "Оскарите", както и за важни теми от живота на всеки българин. 

"Важно е какво ще остане у теб след като гледаш един филм. Това, че в него са вложени много пари, не значи нищо", казва Врачански по повод номинацията за награда "Оскар" на най-скъпоструващия филм в историята- "Аватар- Природата на водата".

Снимка: Евгений Милов

"Това касае и българската киноиндустрия. Правят се много филми, но колко са качествените?", добавя той. Той е категоричен, че трябва да правим по-малко, но по-качествени филми.

"Зрителите имат нужда от театър. Хората започнаха да се връщат и да пълнят театрите. Това означава, че изкуството е живо", казва актьорът.

Гражданската позиция на Калин е, че страната ни трябва да врезе в еврозоната, защото ние така или иначе отдавна вече работим с еврото. Ключовото според него е да имаме работещо правителство, което да ръководи разумно и добре България.

Снимка: Евгений Милов

Докато правехме "Тютюн", си мислех- "Ако имахме един такъв човек като Борис Морев, толкова предприемчив и с такова мислене, който да застане начело на нашата държава, но да работи за нея, а не за себе си, както прави в романа, това щеше да е чудесно. Борис е ужасен като човек, но гениален като мислене", казва Врачански за героя си от "Тютюн".

Още, гледайте в интервюто!

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерия

Бивш инженер на Apple откраднал тайната за самоуправляващите се автомобили

Coldplay
+5