1 USD
1.80029 BGN
Петрол
Bitcoin
$69,873.9

Получават ли пари актьорите, когато спечелят "Оскар"?

Блясък

А могат ли да продадат статуетката?

Оскарите са нещо като „крем де ла крем“, когато става въпрос за награди в сферата на киното.

Снимка: Getty Images

Всички знаят, че след като някой получи награда „Оскар“, независимо дали е за актьорско майсторство, дизайн на костюми или режисура, статусът му в Холивуд се качва до небето. Но придружена ли е красивата статуетка с известна сума пари?

Снимка: Instagram/@vanityfair
И така, плащат ли на носителите на Оскар?

Не, печелившите не получават парична награда в нощта, когато вземат статуетката. Въпреки това, те получават голяма печалба по други начини.

Като за начало, според Business Insider, носителите на Оскар в категорията за най-добър актьор и най-добра актриса могат да получат 20% увеличение на хонорарите за следващия си филм.

Те също така е по-вероятно, да получат най-добрите избрани филми, продуцентски компании и режисьори, с които искат да работят.

Снимка: Getty Images
Могат ли да продадат статуетката?

И след това, разбира се, победителите и номинираните се прибират вкъщи с чанта, пълна с продукти на стойност хиляди долари. Но ако мислите, че някой може да продаде наградата си, за да получи повече пари в банковата си сметка, помислете отново.

Снимка: Getty Images

„Победителите нямат право да продават или по друг начин да се разпореждат със статуетката „Оскар“, нито да разрешават тя да бъде продадена или заменена по силата на закона, без първо да предложат на Академията да я откупи за сумата от 1 долар“, се казва в правилата на Академията.

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерии