1 USD
1.78598 BGN
Петрол
Bitcoin
$37,206.2

Най-добрите офис растения, които виреят на всяко работно място

Най-добрите офис растения, които виреят на всяко работно място

От най-тъмния кабинет до обляното в светлина бюро до гигантския прозорец

 

Това, което сте чули, е вярно: Хората все по-често се връщат в офиса. След повече от две години дистанционна работа много от компаниите призоваха служителите да прекратят хоум офиса поне през половината от седмицата. Знаете ли какво означава това? Вече не можете да контролирате работната си среда толкова, колкото да речем, когато сте построили домашния си офис. Може би сте създали усещане за истинско и специално работно пространство у дома. Може би живеете в апартамент от 600 кв.м. Време е да направите офиса си на работа, толкова приятен, колкото този у дома. Начинът е с растения!

Според японско проучване, публикувано през 2019 г., е установено, че гледането и грижата за растението на бюрото за три минути по време на работен ден намалява стреса сред служителите в офиса. Но тъй като може да е трудно да се избере правилното офис растение, тъй като условията се различават много, аз ще ви помогна. От кабинети със слаба светлина до светли офиси, от сухи растения до подходящи за домашни любимци, това са едни от най-добрите офис растения:

Кактуси и сукуленти

Кактусите и сукулентите са любимият избор с причина. Бодливите растения се предлагат във всякакви размери, изискват умерено поливане (обикновено само веднъж седмично, ако е така) и внасят фънки пустинна нотка в работното ви пространство.

Замиокулкас 

Растението ZZ или Замиокулкас има не само страхотно име (съкратено от Zamioculcas zamiifolia), но е и невероятно стабилно офис растение. Ако сте човек, който убива всяко растение, което ви попадне, това е най-любимият избор. Можете да забравите за него със седмици и то няма да увехне или да загуби листата си. Плюс това толерира голямо разнообразие от среди, което го прави почти неразрушимо.

Известно също като „езикът на тъщата“, змийското растение е една от най-добрите опции за слабо осветление за тъмни кабинети и офис пространства с малко естествена светлина. Разбира се, не можете да видите дневната светлина за осем последователни часа.

Зелена лилия

Компанията ви позволява колегите да си водят домашния любимец в офиса, а вие обичате да ги галите. Постарайте се Шаро да не попадне на отровни растения в импровизираната ви офис градина. Вземете си „Зелена лилия“, което е известно още като растението паяк, което цъфти на частична светлина и помага за отстраняването на замърсителите от въздуха.

Дърво на живота

Имате слънчев офис с големи прозорци? Първо, ревнувам. Второ, това растение в саксия, известно като дърво на живота (Crassula ovata,). Не се нуждае от поддръжка, помага за филтриране на въздуха и се справя добре с пряка слънчева светлина. Поставете това в прозореца и го гледайте как процъфтява.

Африканска теменужка

Ако нямате много свободно място и офисът ви изглежда малко сив, помислете за африканска теменужка. Това растение се справя добре на закрито, изкуствена светлина и се нуждае само от малко количество вода, за да придаде цвят на вашето пространство.

Папрат

Постоянно сте на ръба да имате кървене от носа в офиса си, без овлажнител наоколо и въздухът е по-сух от пустиня? Тази папрат е тук, за да ви спаси. Добавя влажност към въздуха, но ще изисква малко работа от вас, като мъгла върху листата и поддържане на почвата влажна.

Палма в кокедама 

Палмата в кокедама е едно от най-популярните растения в това японско проучване за растенията, които се борят срещу стреса. Кокедама е японски метод за отглеждане на растения в топка мъх и те изглеждат страхотно, окачени или върху бюрото ви.

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерии