1 USD
1.82022 BGN
Петрол
Bitcoin
$27,527.0

9 от най-странните идеи, които някога са патентовани

Топ 5

Tези странни предмети са достатъчно уникални, за да заслужат официален патент

 

Много изобретения са направили значителни подобрения в качеството на живот на хората по света. Тези иновации могат да направят живота по-лесен или по-ефективен или може би са предназначени да ни предпазят от нещо, което ни вреди. След това идват и тези, които те карат да се почешеш по главата. Добронамерените изобретатели понякога мечтаят за иновации, които смятат, че ще бъдат фантастичен продукт, който ще завладее света. За съжаление, това не винаги е така, но въпреки това тези странни предмети са достатъчно уникални, за да заслужат официален патент.

 

  1. Патент № 883,611 – Камбана върху плъх

Този патент от 1908 г. е насочен към създаването на пословичния „по-добър капан за мишки“. Гризачът е примамен към капана със сирене, но вместо да бъде убит, устройството щраква звънец на врата му. Така разтревожен, плъхът хуква към дома си, плашейки останалите гризачи.

Снимка: iStock

  1. Патент № 4,764,111 – Аларма за шапки

Един изобретател през 80-те години забеляза, че много тийнейджъри избягват да носят шапки. Изобретателят измисля звуков сигнал, който да се монтира върху зъб на тийнейджъра. Алармата ще се включва в предварително зададени часове, когато става студено и трябва да се носят шапки. Подходящо смутен и раздразнен, тийнейджърът би се подчинил на носенето на шапка.

  1. Патент № 3,216,423 – Центробежно раждане

60-те години на миналия са доста иновативни и много изобретатели в този период се отдават да търсят начин за улесняване на раждането. За тази цел бъдещата майка трябва да е привързана към въртящо се легло, което има за цел да насърчи по-бързото раждане. Това може да е патентовано, но е съмнително, че някога е било използвано.

Снимка: iStock

  1. Патент № 4,384,212 – Безшумен писък

Потребителите държат изобретеното устройство в устата и след това са свободни да излеят разочарованието си с писъци и викове, без да безпокоят другите. Това е планирано да бъде хит в офисите навсякъде по света.

  1. Патент № 35 600 – Плуг с пистолет

Това изобретение от 1862 г. е предназначено за фермерите, които работят в коварни полета. Ако е заплашен по време на оран, фермерът просто стрелял с пистолета, вграден в корпуса на плуга.

  1. Патент № 81 437 – Ковчег с камбана

Да бъдеш погребан жив е истински страх през 1868 г., когато е издаден този патент. Тези специално проектирани гробни ковчези включват това, което по същество представлява тунел, който води от главата на погребания до повърхността. Ако може да го направи, погрешно заровеният се изкачва по стълба на повърхността. В противен случай може да звъни със звънец, за да сигнализира, че е необходимо някой да го спаси.

  1. Патент № 7,062,320 – Лек за хълцане

Когато пиенето на много вода не го спре, можете да закачите това устройство на лицето си. То доставя електрически удари на съответните нерви, докато пиете, осигурявайки ефективно, макар и не особено удобно лечение.

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерия

Домбровскис: Жизненоважно е България да не се разколебава по пътя към еврото

Coldplay
+6

Галерии