Жена остана блокирана в своята Tesla, след като батерията на колата се е изтощила

Даян описа изживяването като плашещо и изнервящо

 

Жена, която твърди, че се е заклещила в електрическото си превозно средство Tesla, обвини компанията, за случилото се.

Жителката на Аризона разказа как се е оказала в капан в колата си. Жената, на име Даян притежава Tesla Model Y от около три години и преди това не е имала оплаквания. Но миналия месец се случило нещо ужасно- след като шофирала, тя спряла, но не могла да отвори вратите на електрическото превозно средство, пише Unilad.

„Заредих колата, качих се, затворих вратата всичко изглеждаше нормално. След това обаче не можех да отворя прозорците, не можех да отключа вратите, просто бях в капан", казва жената.

 

След като осъзнала, че не може да излезе от заключената кола, Даян се опитала да провери ръководството на Tesla, за да разбере как да се измъкне. Усилията й обаче се оказали напразни, тъй като тя не успяла да отвори жабката, за да извади ръководството.

Жената се обадила на приятел за помощ, но когато той се появил, той също не могъл да разбере как да я измъкне от автомобила.

Даян влязла в официалното приложение на Tesla, където поискала спешна пътна помощ. Твърди се, че в крайна сметка представители на компанията са й изпратили текстово съобщение, за да я уведомят, че има „тайно резе“ от вътрешната страна на вратата на колата, което ще й позволи да излезе от автомобила.

„Беше меко казано страшно и много изнервящо“, оплака се тя след изпитанието.

В седмиците след инцидента Даян е разговаряла с много собственици на Tesla, които също не са знаели, че могат да отворят вратите на колата си, когато превозното средство няма ток.

Според нея компанията трябва да образова допълнително шофьорите си за тази важна функция за безопасност.

Даян не е единственият шофьор на Tesla, който е бил блокиран в колата си.

Миналия месец Бриана Джанел също била заклещена в своята Tesla. Тя е била принудена да седи вътре в превозното средство в продължение на 40 минути при много силна горещина.

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст