1 USD
1.80029 BGN
Петрол
Bitcoin
$69,873.9

Tesla изтегля почти 4 000 Cybertruck-a (ВИДЕО)

Tesla изтегля почти 4 000 Cybertruck-a (ВИДЕО)

Каква е причината?

 
  • В засегнатите автомобили има неизправност в педала на газта, която може да доведе до блокиране на педала, съобщиха от компанията.
  • Tesla заяви, че не знае за никакви сблъсъци, наранявания или смъртни случаи, свързани с тази неизправност.

Tesla доброволно изтегля почти 4000 пикапа Cybertruck заради неизправност в техните ускорители, съобщи Националната администрация за безопасност на движението по пътищата на САЩ (NHTSA), предава Business Insider. 

Изтеглянето обхваща всички автомобили Cybertruck, произведени между 13 ноември 2023 г. и 4 април 2024 г. NHTSA заяви, че това включва приблизително 3878 автомобила, като според нея всички те ще имат дефекта.

"При прилагане на голяма сила върху подложката на педала на газта, подложката може да се размести, което може да доведе до заклещване на педала във вътрешната облицовка над педала", заяви NHTSA в доклада за изтеглянето, като отбеляза, че това може да увеличи риска от сблъсък. 

NHTSA заяви, че неизправността е възникнала поради "неодобрена промяна" в производството на автомобила, при която в сглобения компонент е добавено сапунче. "Остатъчната смазка намалява задържането на подложката към педала", се казва в съобщението.

В доклада за изтеглянето NHTSA съобщава, че Tesla е получила първия сигнал от клиент за неизправността на 31 март, а втория - само няколко дни по-късно. След като е извършила оценка, на 12 април Tesla е решила доброволно да изтегли автомобила, съобщи NHTSA.

Tesla ще поправи или замени сглобката на педала на газта на изтеглените коли безплатно, заяви NHTSA. Собствениците ще бъдат уведомени в средата на юни, каза тя. Автомобилите в центровете за доставка също ще бъдат поправени или частите им ще бъдат заменени. 

Към 15 април Tesla заяви, че не знае за никакви сблъсъци, наранявания или смъртни случаи, свързани с неизправността. "Просто сме много предпазливи", написа главният изпълнителен директор Илон Мъск в X.

По-рано този месец собственик на Cybertruck заяви във видеоклип в TikTok, че част от педала на газта му се е отчупила, докато е шофирал, и се е заклещила на "пълна газ".

 

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерии