1 USD
1.88677 BGN
Петрол
83.9 $/барел
Bitcoin
$16,856.0

За втори път: Илон Мъск се отказва от сделката с Twitter

Технологии

Социалната мрежа съди Мъск и иска да наложи завършване на договора

Илон Мъск официално се отказва от сделката с Twitter. Главният изпълнителен директор взима такова решение за втори път, съобщава Ройтерс. В ново официално писмо милиардерът посочва допълнителни факти, заради които прекратява преговорите.

Тези факти са били известни на Twitter още преди първата отмяна на поглъщането на стойност 44 млрд. долара, но не са били оповестени публично, твърдят адвокатите на Мъск. 

Мултимилиардерът твърди, че е поискал информация от отдела за сигурност на Twitter за броя на спам акаунтите, която не е била предоставена. От компанията настояват, че фалшивите профили в тяхната платформа са само 5%, но според Мъск те са много повече.

Бившият ръководител на отдела за сигурност Питър Затко обвинява Twitter в неверни твърдения, че има стабилен план за ограничаване на фалшивите акаунти.

През април Мъск обяви, че възнамерява да придобие Twitter за около 44 млрд. долара, но отмени сделката през юли, като се позова на неверни твърдения за броя на фалшивите акаунти в платформата. Той отказа да плати и предварително договорената неустойка при провал на сделката в размер на 1 млрд. долара.

Снимка: Getty Images / iStock

Социалната мрежа съди Мъск и иска да наложи завършване на придобиването на договорената цена. Съдебният процес е насрочен за 17 октомври в американския щат Делауеър.

Във вторник милиардерът поиска от съда да даде възможност на двете страни да изложат доводите си до 10 ноември. След новината акциите на Twitter се обезцениха с почти 2% до 39,30 щатски долара.

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерия

С 8 "квартала" на борда: Най-големият круизен кораб излиза в открити води през 2024 г.

Coldplay
+19

Галерии