1 USD
1.84617 BGN
Петрол
Bitcoin
$27,149.8

Мъск срещу Twitter: милиардерът спечели дело срещу компанията

Технологии

На 25 април Мъск сключи споразумение с Twitter за придобиването й за 44 милиарда долара

Илон Мъск спечели съдебно дело със социалната мрежа Twitter за предоставяне на файлове на акаунти на ботове. В резултат на това компанията ще трябва да предостави на предприемача файлове, които той е поискал по време на преговорите за придобиване на социалната мрежа, според Business Insider. 

Като част от делото Twitter вече предава искана информация на Мъск. Адвокатите на милиардера заведоха и друго дело тази седмица срещу компанията, тъй като бизнесменът иска социалната мрежа да предоставя повече информация за потребителските данни.

На 25 април Мъск сключи споразумение с Twitter за придобиването й за 44 милиарда долара. Сделката трябваше да приключи преди края на годината, но предприемачът я отказа в началото на миналия месец. Мъск заяви, че компанията е нарушила разпоредбите на споразумението като не е предоставила информация за фалшиви акаунти и спам ботове. Ръководството на Twitter съди милиардера, за да завърши сделката. Мъск беше обвинен в отказ да изпълни задължения към платформата и нейните акционери.

На 6 август Мъск заяви в акаунта си в Twitter, че има ново условие за подновяване на сделката си с компанията. Публикацията гласеше, че ако Twitter разкаже за метода, по който избира проби от 100 акаунта и докаже тяхната автентичност, тогава и споразумението ще бъде финализирано при първоначалните условия.

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерия

Колко ще струва възстановяването на най-големия самолет в света, унищожен от Русия?

Coldplay
+5

Галерии