1 USD
1.81684 BGN
Петрол
Bitcoin
$67,746.4

YouTube пуска инструмент с изкуствен интелект, с който ще звучите като любимия си певец

YouTube пуска инструмент с изкуствен интелект, с който ще звучите като любимия си певец

Стрийминг платформата се нуждае от правата върху гласовете на певците, за да обучи изкуствения си интелект да ги имитира

YouTube иска да пусне функция с изкуствен интелект, която да позволява на потребителите да създават песни с гласовете на известни музиканти, но все още не е получил необходимите права, съобщи Bloomberg, цитиран от Business Insider. 

Снимка: Pexels

Платформата за стрийминг на видео се надяваше да пусне инструмента миналия месец, заедно с набор от нови функции с изкуствен интелект, които според нея ще "разширят границите на творческото изразяване". 

Новите инструменти имат за цел да рационализират творческия процес за потребителите на YouTube. Един от тях ще позволи на създателите автоматично да добавят генерирано от AI видео или изображение към своя фон.

Музикалната функция с изкуствен интелект може да даде на потребителите на YouTube възможността да пресъздадат всяка песен с гласа на любимия си музикант или да създадат изцяло нова музика, възпроизвеждайки даден певец. 

Според неназовани източници, цитирани от Блумбърг, обаче функцията е била забавена поради продължаващите дискусии със звукозаписни компании. 

YouTube се нуждае от правата върху гласовете на певците, за да обучи изкуствения си интелект да ги имитира, което означава значителни правни предизвикателства по отношение на собствеността и разпределението на приходите. 

Притежаваният от Alphabet сайт е отказал коментар пред Bloomberg. Решаването на тези въпроси може да помогне за създаването на рамка, която да оформи отношенията на изкуствения интелект и музикалната индустрия.

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерии