1 USD
1.84617 BGN
Петрол
Bitcoin
$28,187.5

След рекордни печалби Lamborghini се готви за тежка зима

Технологии
 

Компанията съхранява природен газ, за ​​да поддържа дейността си през зимата

Въпреки добрите месеци и рентабилност през първото полугодие, главният изпълнителен директор на Lamborghini Стефан Винкелман каза, че се готви за предизвикателна зима, ако енергийната криза в Европа се влоши.

Lamborghini съхранява природен газ, за ​​да поддържа дейността си през зимата, ако Русия изпълни заплахите си да прекъсне доставките на газ за Западна Европа.

Италианското правителство в оставка постави като приоритет поддържането на доставките на газ за индустрията, каза Винкелман.

„Нямаме известие от правителството, че това ще се промени“, каза той.

Lamborghini, подразделение на германския Volkswagen AG, подобно на други марки, обслужващи най-богатите потребители в света, се справя с разрива между процъфтяващото търсене и сериозните сътресения в по-широката световна икономика.

През първата половина на тази година бумът на търсенето победи.

Lamborghini достави 5090 от своите спортни автомобили и Urus спортни автомобили, което е с 4,9% повече от година по-рано. Приходите са нараснали с 31% до 1,3 млрд. евро, а печалбата е скочила с почти 70% до 425 млн. евро.

Сега Lamborghini се превърна повече в високопроизводителна, супер луксозна SUV компания, отколкото в марка за спортни коли. SUV Urus сега представлява 61% от продажбите, се казва в изявление на компанията.

Компанията заяви, че ще пусне изцяло електрически модел през 2028 г., който ще бъде това, което Винкелман нарече "не-екстремно" GT с четири седалки, проектирано да бъде по-икономично за шофиране от суперавтомобилите на марката.

Предизвикателството, каза Винкелман, е да се създаде електрическо Lamborghini, което може не само да ускорява по права линия, но и да взема завои по начина, по който клиентите биха очаквали.

„Мисля, че можем да постигнем това с новото поколение батерии“, каза той.

В близко бъдеще Lamborghini ще пусне наследник на своя спортен автомобил Aventador и актуализации на Urus SUV гамата. Последният спортен автомобил Aventador е произведен на 27 юли, каза Винкелман. В началото на следващата година Lamborghini ще пусне наследник с различно име.

„Става все по-трудно да се имислят нови имена“, каза Винкелман.

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерия

Колко ще струва възстановяването на най-големия самолет в света, унищожен от Русия?

Coldplay
+5

Галерии