1 USD
1.79533 BGN
Петрол
83.36 $/барел
Bitcoin
$24,012.8

Скритите символи в логата на 7 световноизвестни компании

Технологии

Е, без повече приказки, ето ги и тях

Виждали сте ги стотици пъти, но знаете ли, че тези 7 лога имат скрити значения и послания, за които е трудно да се сетите от пръв поглед?

И тук не говорим за някои малки местни фирми – в този списък ще намерите BMW, FedEx, Toblerone, Yamaha, Toyota, Cisco и Sony Vaio.

Е, без повече приказки, ето ги и тях:

  1. BMW

BMW означава Bayerische Motoren Werke (Баварски моторни заводи). Компанията е създадена през 1917 г. като фирма за производство на самолети. Въпреки че е принудена да спре производството на самолети след Версайския договор през 1918 г., компанията запазва първото си с лого, което съчетава... Флагът на Бавария в синьо и бяло и перки на самолети.

Снимка: iStock

  1. Cisco

Логото на известната IT компания представлява електромагнитни вълни, които формират формата на моста Golden Gate.

Снимка: iStock

  1. Toyota

Овалите на логото на Toyota символизират сърцето на клиента, сърцето на продукта и непрекъснато разширяващия се технологичен напредък. Освен това те образуват всяка буква от името на Toyota.

Снимка: iStock

  1. FedEx

Логото на FedEx крие стрелка в празното пространство между буквите „E“ и „X“, което означава посточнно движение напред и висока ефективност.

Снимка: iStock

  1. Toblerone

В логото на Toblerone се крие мечка в знак на почит към града на шоколада. Швейцарският град Берн е известен още като „Градът на мечките“.

Снимка: iStock

  1. VAIO

Логото за мощната някога гама компютри на Sony представлява интеграцията на цифрова и аналогова технология – „VA“ изглежда като аналогова форма на вълната, докато „IO“, разбира се, е двоичен код.

Снимка: iStock

  1. Yamaha

Yamaha е създадена през 1887 г. като компания за производство на музикални органи. Тяхното лого представя трите музикални елемента – мелодия, хармония и ритъм, както и трите стълба на техния бизнес – технология, производство и продажби.

Снимка: iStock

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерия

Google разкри колко вода използва за охлаждане на центровете си за данни

Coldplay
+9

Галерии