1 USD
1.83594 BGN
Петрол
Bitcoin
$65,653.5

Скритият смисъл зад логото на Tesla

Технологии

Логата на SpaceX и Tesla са проектирани от RO-Studio, фирма за дизайн, базирана в Ню Джърси

Логото на даден автомобилен производител вероятно е една от най-важните характеристики на марката, тъй като прави автомобилите му разпознаваеми. 

Едно от най-разпознаваемите е логото на Tesla, но може би има нещо повече от това, което се вижда на пръв поглед, пише Daily Mail. То може да е оформено по начин, който с просто око изглежда като футуристично, извито "Т" за "Tesla". Но Илон Мъск, който основава компанията през 2003 г., разкрива какво всъщност представлява логото.

В отговор на запитване в Туитър през 2017 г. Мъск обяснява, че логото на Tesla е предназначено да "представлява напречното сечение на електрически двигател". 

Изглежда, че Мъск е имал предвид основната част на буквата "Т" в логото като символ на полюсите, които стърчат от ротора на двигателя.

Втората извита линия над буквата "Т" представлява част от статера.

Според Business Insider повтарянето на логото на Tesla в кръг, като горната част на всяко "Т" е обърната навън, в крайна сметка прилича на "напречно сечение на електрически двигател". 

В това отношение то се преплита с логото, принадлежащо на друго предприятие на Мъск - SpaceX, което проектира и произвежда космически ракети.

Логото на SpaceX представлява стилизирана форма на буквата "Х" и е предназначено да изобразява траектория на ракета, потвърди Мъск в своите туитове.

Логата на SpaceX и Tesla са проектирани от RO-Studio, фирма за дизайн, базирана в Ню Джърси.

 

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерии