1 USD
1.83027 BGN
Петрол
Bitcoin
$64,726.2

Роботът Мохамед докосна по "неуместен" начин репортерка в Саудитска Арабия (ВИДЕО)

Роботът Мохамед докосна по "неуместен" начин репортерка в Саудитска Арабия (ВИДЕО)

Мохамед е описан като национален проект за представянето на постиженията на Саудитска Арабия в AI

Представяне на "мъжки" хуманоиден робот на саудитската компания за роботи QSS не мина по план, защото роботът докосна една от репортерките по „неуместен“ начин.

Саудитската компания за роботи QSS дебютира с „хуманоидния робот“ на DeepFest в Рияд миналата седмица. Роботът, облечен в традиционно саудитско облекло, говори арабски и английски, казва Business Insider.

В публикация на DeepFest на X Мохамед беше описан като „първият саудитски робот във формата на човек“, както и национален проект за представянето на постиженията на Саудитска Арабия в AI.

По време на презентация, репортерката на Al Arabiya, Рауа Касем, застана пред Мохамед, докато говореше пред публиката. На видеото се вижда, че роботът сякаш протяга ръка напред, за да я докосне.

Снимка: X

В клипа може да се види как Касем отговаря със строг поглед, последван от вдигната длан към Мохамед, преди да продължи да говори.

В социалната мрежа X потребителите на обвиниха робота, че е докоснал неуместно репортерката. От компанията съобщиха, че роботът е „напълно автономен“ и работи „самостоятелно без пряк човешки контрол“. Фирмата за роботика каза, че персоналът е „проактивно информирал всички присъстващи, включително репортери, да поддържат безопасно разстояние от робота по време на демонстрацията му“.

QSS добавят, че са прегледали кадрите и обстоятелствата около инцидента и са установили, че няма "никакви отклонения от очакваното поведение" на Мохамед.

Хуманоидните роботи са едно от следващите големи неща, които ще излязат от бума на AI. Според MarketsandMarkets индустрията може да струва 13,8 млрд. долара до 2028 г.

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерии