1 USD
1.81684 BGN
Петрол
Bitcoin
$67,746.4

Пуснаха хеликоптер, който всеки може да се научи да пилотира за 2 часа (ВИДЕО)

Пуснаха хеликоптер, който всеки може да се научи да пилотира за 2 часа (ВИДЕО)

Той има осемнадесет независими електрически мотора

 

Електрически хеликоптер излетя в небето на Токио в петък (17 май) за първата пилотирана демонстрация в японската столица.

Хеликоптерът Hexa е произведен в САЩ от фирмата Lift Aircraft.

Lift Aircraft описва Hexa като хеликоптер, с който "всеки може да лети", който използва технология за електрическо вертикално излитане и кацане (eVTOL).

Снимка: Lift Aircraft/ Facebook

„Всичко, което правите, е да кажете „Искам да отида напред“ и хеликоптерът тръгва напред. Натискате бутон, за да излетите, натискате бутон, за да кацнете. Много просто“, казва демонстрационният пилот Джейс Маккаун пред Reuters.

Според Lift Aircraft Hexa има осемнадесет независими електрически мотора и витла за стабилен, контролиран полет и е в състояние да каца както на суша, така и на вода. 

Хеликоптерът тежи само 196 кг, защото е изграден от корпус с въглеродни влакна и е оборудван с функции за безопасност, включително автономен парашут и способността да лети и каца безопасно дори с до шест деактивирани двигателя.

През март LIFT Aircraft пусна първия eVTOL за клиенти. Като част от тази нова услуга, клиентите преминават приблизително два часа цялостно обучение, включително използването на летателен симулатор за виртуална реалност, преди сами да пилотират хеликоптера под ръководството на опитни летателни инструктори.

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерии