1 USD
1.83027 BGN
Петрол
Bitcoin
$64,726.2

Поредна компания: PayPal ще съкрати около 2 500 работни места

Технологии

Миналата седмица PayPal обяви навлизане във функциите на изкуствения интелект

PayPal ще съкрати 9% от глобалната си работна сила, или около 2500 работни места, пише главният изпълнителен директор Алекс Крис във вътрешно писмо до служителите, цитирано от CNBC. 

Съкращенията ще засегнат както съществуващи длъжности, така и обявени работни места, за които PayPal е планирала да наеме служители, и ще бъдат извършени през годината, пише Крис. Засегнатите служители ще бъдат уведомени до края на седмицата.

"В цялата ни организация трябва да постигнем по-голяма целенасоченост и ефективност, да внедрим автоматизация и да консолидираме технологиите си, за да намалим сложността и дублирането", пише Крис в бележката, като добавя, че PayPal "ще продължи да инвестира в областите на бизнеса, които смятаме, че ще създадат и ускорят растежа". 

Миналата седмица PayPal обяви навлизане във функциите на изкуствения интелект. Това бе първото голямо съобщение под ръководството на Крис, който се присъедини като главен изпълнителен директор през септември от Intuit, компанията за финансови технологии, която стои зад TurboTax.

Функциите на изкуствения интелект включват по-бърза проверка на касата, препоръки за търговци за клиентите, задвижвани от изкуствен интелект, и преработка на потребителското приложение. Крис нарече това началото на "следващата глава" на PayPal.

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерии