1 USD
1.85739 BGN
Петрол
Bitcoin
$27,825.3

Най-важната иновация в iPhone 15: Нов порт за зареждане?

ЕС изчислява, че правилото може да спести на европейците 250 млн. евро годишно от зарядни устройства

Следващите телефони на Apple, които се очаква да излязат на пазара през септември, може би ще имат нещо, което никой iPhone не е имал досега: общ порт за зареждане, казва CNBC.

Според анализатори и медийни доклади новите модели iPhone могат да включват порт за зарядно USB Type-C в долната част на телефона. Това е същият порт за зареждане, който се използва на почти всеки лаптоп, продаден през последните няколко години, както и при телефоните с операционна система с Android.

Снимка: iStock

USB-C ще замени собствения порт на Apple (Lightning порт), който краси дъното на всеки модел iPhone, пуснат от 2012 г. насам.

Промяната ще бъде едно от най-големите подобрения на iPhone от години.

Потребителите на iPhone вече няма да имат нужда да носят два различни кабела за своя телефон и други джаджи, докато пътуват. Потребителите на Android могат да заемат зарядни устройства от хора, които притежават iPhone. Потребителите на iPhone могат да заемат зарядни устройства от всеки, който използва по-нов лаптоп. Училищата и фирмите биха могли да стандартизират един тип зарядно устройство за целия си набор от устройства. USB-C може дори да позволи на iPhone достъп до по-бързи скорости на зареждане.

Снимка: iStock

Докато Apple не потвърди, че новите телефони ще разполагат с USB-C порт за зареждане и не отговори на запитванията, няма как да бъдем напълно сигурни, но факт е и новият регламент, приет от Европейския съюз миналата година, изисква смяната USB-C портове на новите смартфони до 2024 г.

Малко вероятно е Apple да произвежда модел iPhone само за европейския пазар. „Очевидно ще трябва да се съобразим“, каза миналата година Грег Джосвиак, главен маркетинг специалист на Apple.

Снимка: iStock
ЕС изчислява, че правилото може да спести на европейците 250 млн. евро годишно от зарядни устройства. Според доклади на ЕС старите зарядни устройства представляват около 11 000 тона електронни отпадъци годишно в региона.

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерия

Колко ще струва възстановяването на най-големия самолет в света, унищожен от Русия?

Coldplay
+5

Галерии