1 USD
1.86821 BGN
Петрол
Bitcoin
$27,617.1

Според нов доклад: iPhone 15 Pro ще има ново зарядно и титаниеви ръбове

Технологии

Apple се готвят да представят следващото си поколение устройства тази есен

Apple се готвят да представят следващото си поколение устройства тази есен, а най-новите модели iPhone 15 ще имат някои големи промени.

Компанията използва собственото си зарядно устройство Lightning за iPhone от 2012 г., но iPhone 15 и iPhone 15 Plus ще бъдат съвместими с USB-C зареждане. В доклада на Bloomberg се казва, че моделите iPhone 15 Pro и Pro Max ще имат титаниеви ръбове вместо неръждаема стомана. Това може да помогне тези телефони да станат малко по-леки.

Снимка: Reuters

USB-C се използва от повечето съвременни устройства, от телефони и таблети с Android до повечето iPad на Apple и някои електронни четци Kindle на Amazon. Това означава, че ще можете да носите едно зарядно устройство, което ще работи с всичките ви устройства.

Снимка: Reuters

ЕС даде окончателно одобрение на общия закон за зарядните устройства в края на миналата година, което означава, че до 2024 г. електронните устройства - включително мобилни телефони и таблети - ще трябва да поддържат USB-C зареждане. С други думи, зарядното устройство Lightning на Apple вече няма да работи на някои пазари.

„Очевидно ще трябва да се съобразим“, каза Грег Джосвиак, старши вицепрезидент на Apple за световен маркетинг, на конференцията на The Wall Street Journal Tech Live през октомври.

Снимка: Reuters

Apple също обмисля повишаване на цената на своя висок клас iPhone Pro, според Bloomberg. От 2019 г. компанията продава iPhone Pro от висок клас, който започва в САЩ от $999, и модел Max с по-голям екран, който започва от $1099.

Цената на последния iPhone 14 в България е около 1800 до 2 200 лв. в зависимост от продавача, а на Prо и Max надхвърля 2 500 лв.

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерия

Колко ще струва възстановяването на най-големия самолет в света, унищожен от Русия?

Coldplay
+5

Галерии