1 USD
1.78598 BGN
Петрол
Bitcoin
$37,206.2

Производството на iPhone 15 започва в Индия

Технологии

Apple обикновено обявява новия модел на годишното си събитие през септември

Производството на iPhone 15 започва в Индия, тъй като Apple се стреми да диверсифицира производството си от Китай, пише CNBC. 

Apple се стреми да диверсифицира веригата си за доставки, тъй като отношенията между САЩ и Китай продължават да става все по-напрегнати. Apple обикновено обявява новата си гама от iPhone на годишното си събитие през септември. 

Заводът на Foxconn Sriperumbudur се готви да достави новите телефони седмици след като започнат да се доставят от базираните в Китай фабрики, съобщи Bloomberg, цитирайки неназовани източници.

След среща с премиера на Индия Нарендра Моди в Белия дом тази година, главният изпълнителен директор на Apple Тим Кук каза пред CNBC, че Индия представлява „огромна възможност“.

Администрацията на Байдън предприе множество действия за ограничаване на потока от ключови технологии и американски инвестиции в Китай. Китай също наложи ограничения върху продажбата на някои американски полупроводници. 

Apple произвежда близо 7% от своите iPhone в Индия. Преди това сглобяването на iPhone в Индия изоставаше от Китай с шест до девет месеца, съобщи Bloomberg, но тази разлика е значително намалена.

Очаква се тазгодишния модел да включва основни актуализации на камерата и подобрен процесор в моделите Pro, според Bloomberg.

 

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерии