1 USD
1.80527 BGN
Петрол
Bitcoin
$51,209.9

Най-мащабният ход досега: Tesla изтегля почти всички свои автомобили в САЩ

Технологии

Каква е причината?

Tesla изтегля 2,2 млн. автомобила или почти всички свои електромобили в САЩ поради неправилен размер на шрифта на предупредителните светлини, което увеличава риска от катастрофа, съобщи Националната администрация за безопасност на движението по пътищата (NHTSA), съобщава Reuters. 

Това е повече от 2,03 млн. автомобила, които Tesla изтегли от пазара в САЩ преди два месеца, което тогава беше най-големият подобен ход в историята ѝ, за да инсталира нови предпазни мерки в своята усъвършенствана система за подпомагане на водача Autopilot.

Tesla е под прицела на NHTSA заради своята помощ за автономно шофиране, която има за цел да позволи на автомобилите да управляват, ускоряват и спират автоматично в рамките на своята лента.
Последното изтегляне включва автомобили от различни модели на Tesla, включително Model S, Model X, 2017-2023 г. Model 3, Model Y и 2024 г. Cybertruck, съобщи NHTSA. 

"Предупредителните светлини с по-малък размер на шрифта могат да затруднят четенето на критичната информация за безопасността на арматурното табло, което увеличава риска от катастрофа", заяви NHTSA. 

Tesla започна да пуска безплатна актуализация на софтуера на 23 януари, за да отстрани проблема, заяви регулаторът.
Актуализацията на софтуера ще увеличи размера на шрифта на визуалните предупредителни индикатори за спирачката, паркирането и антиблокиращата спирачна система (ABS).

Федералният стандарт за безопасност на моторните превозни средства изисква предупредителните индикатори за превозни средства, оборудвани с хидравлични спирачки, да бъдат с височина най-малко 3,2 мм.

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерии