1 USD
1.83543 BGN
Петрол
Bitcoin
$62,361.5

Най-честите проблеми при iPhone, купен "втора ръка"

Най-честите проблеми при iPhone, купен "втора ръка"

Ето за какво да следите при покупката на телефона втора ръка

Телефоните на Apple са едни от най-желаните на пазара, а цената им рядко пада под определени стойности. Поради тази причина много хора предпочитат да си купят употребяван телефон. Ето за какво да следите при покупката: 

Снимка: Reuters
Батерията

Батерията на iPhone се амортизира с течение на времето. Това означава, че е добре да проверите нейното състояние, още преди да купите устройството. Особено ако моделът е на повече от година или е употребяван повече от година, съветват от компанията за реновиране и препродажба на употребявани телефони Swipe.  

За целта отвори Settings > Battery > Battery Health & Charging и погледни процента в графата Maximum Capacity. Според американската компания всеки от нейните телефони с капацитет на батерията над 80% е в оптимално състояние. Ако той е под него обаче, тя може да започне да пада бързо, а iPhone-ът да работи по-бавно. В този случай можете да я смените.

Батерията може да се хаби бързо и при софтуерен проблем. Понякога това става при ъпдейти на операционната система. Често подобни казуси се решават, когато инсталираш следваща версия на iOS. 

Състоянието на батерията е от изключителна важност, за да можеш да използваш спокойно телефона си. Ако тя е в лошо състояние, рискувате той да изгасне в неочакван момент или кризисна ситуация, няма да можеш да го използваш на пълни обороти и това генерално ще помрачи радостта от придобивката ти. Затова е ключово да ѝ направите проверка по възможност преди покупката.

Снимка: Reuters
Физически повреди

Тъй като телефонът е употребяван, трябва да имате предвид, че предишният му притежател може да не е бил напълно внимателен с него или пък въпреки добрите му намерения, устройството да е станало жертва на инцидент. Затова трябва да отгледате iPhone-а обстойно, преди да го купите. 

Най-лесно е да забележиш пукнатини и счупвания по дисплея. Те може да са само козметични, но е напълно вероятно да доведат до черни и цветни петна по екрана. През процепите могат да влизат течности, прах и мръсотия и да нарушат нормалното функциониране на апарата. А освен това може и да се порежете на острите ръбове. 

От Swipe съветват да огледате и корпуса за щети. Ако гърбът на телефона е наранен, това може да доведе до хардуерен проблем. 

Не забравяй и камерата. Драскотина върху нея ще ви попречи да използвате пълноценно една от основните функции на устройството - правенето на снимки. 

Възможно е да замените повредените части на iPhone-а, но трябва да си направите добре сметката. Ще ви бъде ли все още изгодно да купите този телефон, щом цената ще се увеличи с разходите за тях? 

Снимка: Reuters

Софтуер

Понякога реновираният телефон, който си купувате, може да “замръзне”. В тези случаи обикновен рестарт би трябвало да го оправи. В някои случаи обаче това може да е индикация за хардуерен проблем. 

Има ситуации, при които Touch ID или Face ID няма да работят. Те се оправят отново посредством изключване и повторно включване на устройството. Ако това не даде резултат, ъпдейт до по-нова версия на операционна система е друг метод, който да пробвате. Ресет на функцията също би трябвало да възстанови нормалното ѝ действие. 

Ако iPhone-ът работи бавно, от Apple съветват да проверите колко свободно място има в паметта. Според тях е добре да поддържате поне 1GB незает. Рестарт и ъпдейт на iOS също са сред съветите за повишаване скоростта на извършваните операции. 

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерии