1 USD
1.81684 BGN
Петрол
Bitcoin
$67,746.4

Meta посочи причината за глобалния срив на платформите си

Meta посочи причината за глобалния срив на платформите си

През 2021 г. Facebook, Instagram и WhatsApp преживяха подобно прекъсване, което продължи близо 6 часа и засегна повече от 3 милиарда потребители

 

Глобалното прекъсване на работата на Facebook и Instagram, в резултат на което милиони хора нямат достъп до профилите си, е причинено от неуточнен "технически проблем", съобщи Meta, пише Independent. 

Потребителите установиха, че са изхвърлени от профила си и не могат да влязат отново в него или изобщо не могат да отворят приложението.

Според уебсайта за проследяване Down Detector прекъсването е било глобално и десетки хиляди потребители са съобщили, че нямат достъп до профила си.

Говорителят на Meta Анди Стоун заяви, че проблемът е бил разрешен и се извини от името на технологичния гигант, без да разкрива много подробности.

"По-рано днес технически проблем доведе до затруднения в достъпа на хората до някои от нашите услуги. Решихме проблема възможно най-бързо за всички, които бяха засегнати, и се извиняваме за причиненото неудобство", заяви Стоун. 

Платформите на Meta преживяха подобно прекъсване през 2021 г.

През 2021 г. Facebook, Instagram и WhatsApp преживяха подобно прекъсване, което продължи близо 6 часа и засегна повече от 3 милиарда потребители по целия свят.

В по-късен блогпост Facebook отбеляза, че прекъсването се е случило поради инцидент по време на рутинна работа по поддръжката.

Компанията заяви, че команда, издадена от нейните инженери по време на поддръжката, неволно е свалила всички връзки в мрежата ѝ, "ефективно изключвайки центровете за данни на Facebook в световен мащаб". 

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерии